{ "title": "Badana Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Badana-Yapmanin-Puf-Noktalari-83321.jpg", "date": "19.01.2024 01:42:00", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Badana Yapmanın Püf Noktaları, Badana yapmak hem görünüş hem de temizlik açısından her evde mutlaka bahar ya da güz aylarında yapılması gereken bir temizliktir. Badana yapmak yağılı boya yapımından daha ucuza mal olduğu için daima tercih edilmektedir. Badana yaparken ihtiyaca göre her sene ya da 2-3 senede bir yapılmaktadır. Badana çok çabuk kirlenen yerlerde sık yapılabilir bunda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Az kullanılan duvarlar temizliğini koruyorsa badana yapmak gerekmez. Badana yaparken ilkbahar ya da son bahar aylarının tercih edilmesinin sebebi sıcaklıkla alakalıdır. Badana yaparken sıcaklık 10 derece olmasında fayda vardır. Aksı durumda kuruma olmayacağından sağlıklı badana yapılamaz. Badana yapmanın bir diğer püf noktası ise badana yapılacak olan duvarı önceden tozunu almaktan geçer. Badana yapılırken toz kaldırmamaya özen gösterilmeli ki kalkan tozlar badana yapılan yere konmasın.

Badana Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Badana yapmaya başlamadan önce kullanılacak malzemeyi doğru seçmeliyiz, badana fırçası, rulo, badana yapılacak kireç tuz çok temiz ve kullanmaya elverişli olmalıdır. Badana yapılacak duvarı ıslak ya da nemli bezle temizlenmesi badana için çok önemlidir. Badana yapılırken özellikle silikonlu ya da tutkallı plastik badana yapılacağı zaman badana yapılacak duvarı Arap sabunu kullanarak temizlemek kesinlikle şarttır. Badana yapmanın bir diğer püf noktası ise yağ lekesi olan yerleri çamaşır suyu yardımı ile temizlenmelidir. Bunun sebebi yağlı olan duvar badana tutmaz. Kireçli badana yaparken duvarlardaki tozu alınarak badana yapılmalıdır. Buradaki püf noktası ise bir kova kireç içerisine 500 gr tuz atarak iyice karıştırılmalı ve yarım saat dinlendirilerek badana işlemi yapılmalıdır. Badana yapmanın püf noktalarından biri de rulo ve fırçanın emici özelliğinin iyi olmasıdır. Badana yaparken fırça ya da rulo kovadan çıkartılırken kovanın kenarına vurarak boyanın kenarlara akmasını önlenmesidir. Ruloyu duvara aşağıdan yukarıya düzgün ve yavaş bir şekilde sürülmesi kaliteyi artıracaktır.
" } ] }