{ "title": "Biftek Pişirmenin Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Biftek-Pisirmenin-Puf-Noktalari-74969.png", "date": "20.01.2024 06:46:34", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Biftek pişirmenin püf noktaları, yemek yapmayı hatta mangal yapmayı seven herkesin merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri olmaktadır. Bu yazıda bu konuda size yardımcı olmaya çalışacağım. Izgarada ya da mangalda et pişirmek kolaydır. Ancak pişirme yapmadan önce ve sonrasında bazı ayrıntılar ortaya çıkmaktadır. Aslında o kadarda karmaşık bir işlem olmamaktadır. Biftek pişirmenin püf noktaları, bazen sizin kendi kendinize deneyim ederek keşfettiğiniz yöntemlerde olabilmektedir. Bu noktada eti aldığınız yer bile önemli olabilmektedir. Şimdi bu noktaları biraz inceleyelim.

Biftek pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Biftek pişirmenin püf noktalarındanbana en önemlisi etin bir gün önceden ya da en kötü 4-5 saat öncesinden marina edilerek bekletilmesi olmaktadır. Bunun için aldığınız biftekleri soslamak gerekmektedir. Soslama işlemi için bir kabın içerisine biraz Ayçiçek yağı, biraz yoğurt, rende sarımsak, rende soğan ve kekik atarak iyice karıştırın. Daha sonra bu kabın içerisine etleriniz koyarak bir de bu şekilde 10 dk kadar etleri karıştırın. Etlere neredeyse masaj yapmış gibi olacaksınız. Daha sonra kabın ağzını iyice streç film ile kapatarak dolaba atın. Bu işlem etin iyice yumuşamasını sağlayacaktır.

Sıra pişirme aşamasında

Biftek pişirmenin püf noktalarından ikincisinde ise yumuşamış olan etlerimizin pişirme aşaması gelmektedir. Bu aşamada eti yapacağınız tava ya da mangal yüzeyi iyice ısınmış olması gerekmektedir. Bu aşamada yapacağımız ön pişirme işlemine mühürleme denmektedir. Mühürleme yaptığınız zaman et suyunu bırakmayacaktır. Bundan sonraki aşamada ısıyı azaltarak pişirmeye devam etmek gerekecektir. Etin bir yüzeyi pişerken yukarı doğru gri hale dönmeye başlayacaktır. Bu renk değişimi ortaya doğru yaklaştığında diğer yönü çevirin ve pişirmeye devam edin. İşlem bu kadar basit.
" } ] }