{ "title": "Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Bulgur-Pilavi-Yapmanin-Puf-Noktalari-21353.jpg", "date": "21.01.2024 01:33:21", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları, Yemek yapan birçok ev hanımı pilav pişirirken tam anlamıyla iyi pişirmek için çaba gösterir. Yapılan bulgur pilavı sulu yemeklerin yanına mutlaka tercih edilerek en az haftanın iki günü her evde yapılarak pişirilir. Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları tabii ki vardır, güzel bir pilav pişirmeyi her kadın yapamayabilir. Sağlık açısından da çok faydalı ve besleyici olan bulgur pilavını sevmeyen yoktur. Her evin hanımı çok farklı yemek pişirir, yemek pişirmekte bir sanattır. Çünkü yapılan bulgur pilavı tadı olmaz ise hiç kimse güzel ve tadında olmayan bir pilavı yemek istemez. Yapılan bulgur pilavında dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır, ayarını tutturmak son derece önemlidir. Ayrıca bulgur pilavı pişirilince demlenmeye bırakılarak tadını ikiye katlayan lezzetiyle yemeye doyum olmaz.

Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?

Öncelikle malzemeler tam olmalıdır, çoğu kişi bulgur pilavını içine koyacağı malzeme ile daha farklı bir tat oluşmasını sağlar. 3 Su bardağı iri bulgur sarı renkli olmasına özen gösterin, 1 su bardağı arpa şehriye, sıvı yağ ve 6 su bardağı su orta boy tencereye sıvı yağ konarak üzerine şehriyesi eklenir. Altı açık olan ocağın şehriyeler pembeleşene kadar kapatılmamalıdır. Pembeleşen şehriye üzerine 6 su bardağı su ilave dilerek kaynamaya bırakılır. Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları kaynayan pilavın kısık ateşte pişirilmesidir.

Bu şekilde olan pilav yavaşça pişerek tadını ortaya çıkartır. Kısık ateşte olan bulgur pilavının içine 1 çay kaşığı tuz ilave ederek pişirilmeye bırakılır. Yapılan bulgur pilavı su yerine tavuk veya et suyu kullanmak isteyen veya bu şekilde sevenler için yapılması mümkündür. Bu tam anlamıyla tercih meselesi pişirilen bulgur pilavının altı kapatılarak 15 ya da 20 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları pilav demlenene kadar üzerindeki kapak açılmamalıdır.
" } ] }