{ "title": "Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Cilek-Receli-Nasil-Yapilir-Puf-Noktalari-57877.jpg", "date": "19.01.2024 14:46:40", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları: Kahvaltıların vazgeçilmezi olan reçelleri küçük büyük herkesin severek tüketir. Reçel çeşitleri arasında şüphesiz ki en çok sevilen çilek reçelidir. Peki mevsiminde satın alınan çileklerden yapacağınız şahane lezzetteki çilek reçeli yapılışı hakkında bazı püf noktaları öğrenmeye ne dersiniz. Bu öneriler sayesinde çilek reçeli hem daha güzel olacak hem de kıvamı yerinde olacaktır. Cevabınız evetse çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir anlatmaya başlayalım.

Çilek reçeli malzemeleri
Çilek reçeli nasıl yapılır?

Çileklere zarar vermeden yıkadıktan sonra yapraklarını ayıklayıp geniş bir tencerenin içerisine alın. Daha sonra üzerine şekeri ilave edip bu şekilde çileklerin sulanması için bekleyin. Bu işlemi akşam yapmanızda fayda var. Çünkü sabaha kadar bu şekilde çilekleri bekletirseniz çilek reçeli daha kıvamlı olacaktır. Daha sonra sulanan çileklerin altını açıp kaynamaya bırakın. Çilek reçeli istediğiniz kıvama geldiğinde içerisine limon suyu ya da limon tuzunu da ilave edip bu şekilde 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın. Çilek reçeli soğuyunca cam kavanozların içerisine alıp muhafaza edebilirsiniz.

Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?
" } ] }