{ "title": "İçli Köftenin Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Icli-Koftenin-Puf-Noktalari-19124.jpg", "date": "21.01.2024 06:49:02", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "İçli köftenin püf noktaları, geleneksel yemeklerimiz arasında yer alan içli köftenin yapılmasında bazı noktalara dikkat edilmesi önemlidir. İçli köfte bayramlarda, özel akşam yemeklerinde, hafta sonları yapılarak tüketilen oldukça doyurucu yemekler içerisinde yer alır. Daha öncesinden yapılarak buzluğa konulup dondurulması ile ani gelen misafirlere de yapılması oldukça önemlidir. Ancak içli köfte yapılması için bazı püf noktalar bulunur. Uygulama esnasında malzemelerin yanlış karıştırılması köftede çatlama gibi sıkıntılara sebebiyet verir. Ayrıca içli köftenin hazırlanan harcının da doğru ayarlanması önemlidir. Haşlama yapılması veya kızartılması ile sunum yapılan içli köftenin iç harcında yağlı et kullanılması köftenin dışında çatlamaya neden olur. Genellikle Gaziantep, Antakya, Hatay, Mardin gibi yörelerinin geleneksel yemekleri içerisinde bulunan içli köftenin yanında soğu ayran, limon ile servis edilmesi tadında farklılık yaratır. Ancak bu süreç içerisinde doğru şekilde içli köfte hazırlanması önemlidir.

İçli köftenin püf noktaları
" } ] }