Islak Kek Püf Noktaları, ıslak kek için keklerin baş tacı dense yanlış olmayacaktır, çünkü daha bir çatal aldığınızda bile damaklarda hissedilen o lezzet başka hiçbir şeyde yoktur emin olabilirsiniz. Daha önce birkaç kez ıslak kek yapmış olmanıza rağmen istediğiniz muhteşem lezzete ulaşamadıysanız mutlaka bir yerlerde ufak tefek eksiklikler yapmışsınız demektir. Islak kek püf noktaları sizi istediğiniz sonuca ulaştırabilecek kadar basit ve pratik. Islak kek yapmayı bir de bu püf noktalara uyarak deneyin bakalım, sonrasında ise size övgü dolu sözler yağdıracak ıslak kekinizin keyfini çıkarmaya bakın.
Islak kek püf noktaları nelerdir?
Islak kek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli altın kural yumurtalarınızın oda sıcaklığında bekletilmiş olmasıdır. Ilık yumurtalar ıslak kekin daha kabarık olmasını sağlayacaktır. Şayet çok acil kek yapmanız gerekiyorsa ve yumurtaları önceden çıkarmayı unutmuşsanız hiç telaşlanmayın ılık su dolu bir kabın içerisine yumurtaları atın ve 5 dakika kadar bekletin. İşte oda sıcaklığına gelmiş yumurtalarınız hazır.
Islak kek püf noktaları dendiğinde 2. Önemli kural ise yumurta ve şekerin uzun süre çırpılması ve şekerin tamamen erimiş olmasıdır. Yumurta ve şeker karışımına elinizi dokunduğunuzda şekerlerin pütürler halinde elinize gelmemesi gerekir. Bunun için profesyonel bir çırpıcınız yok ise yumurta şeker karışımını çırptığınız kabın altına sıcak su dolu başka bir kap koyarsanız sıcaklığın etkisi ile şeker kolay eriyecektir ve çırpma zamanından inanılmaz tasarruf edeceksiniz.
Islak kekin diğer önemli püf noktası ise önce sıvı karışımların çırpılmasıdır. Yumurta ve şeker sıvı hale geldikten sonra uygun ölçüde yağ ve süt eklenmelidir.
Sıvı karışımlarda dikkat edilecek bir diğer önemli nokta ise gerçekten yumuşak kıvamda bir ıslak kek için mutlaka bir çay bardağı ılık su eklenmelidir.
Ve sıra toz karışımlarda. Toz karışımlar denilince akla gelen un, kabartma tozu, vanilya ve kakao tozudur. İyi bir ıslak kek için malzemeler homojen ve pürüzsüz kıvamda olmalıdır. Bundan dolayı da bu toz karışımların ıslak kek harcına mutlaka bir süzgeçten elenerek eklenmesi gerekir. Böylece topaklanma olmayacaktır.
En önemli ıslak kek püf noktaları denilince olmazsa olmaz bir kural ise fırının önceden mutlaka ısıtılmış olması gerekir ve ayrıca ıslak keki fırına attıktan sonraki ilk yarım saat fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Kapak açılırsa kek söner ve ıslak kıvamını kaybeder.
Islak kek püf noktalarının olmazsa olmazı kek kalıbının altının mutlaka margarin ya da tereyağı ile yağlanmış olmasıdır. Sıvı yağ ile yağladığınızda kek şekli bozulmadan kalıptan çıkmayacaktır.
Son ve en önemli püf nokta ise keki ıslatmak için kullanacağınız şurubun soğuk kekin ise sıcak olması gerekir.