{ "title": "Kalıpta Kek Pişirmenin Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Kalipta-Kek-Pisirmenin-Puf-Noktalari-22168.jpg", "date": "21.01.2024 16:07:39", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kalıpta kek pişirmenin püf noktaları; Eskiden sadece tepsi keki veya kömürlü kalıpta kek yapılırken son yıllarda teflon, silikon kek kalıpları ve kelepçeli kalıpların üretilmesiyle bu malzemelerin de kullanımı artmıştır. İster silikon ister başka malzemeyle üretilmiş olusun kalıpta yapılan kekin fiziki görünümü hiç tartışmasız daha şıktır. Fakat kalıpta kek yapmanın da kendisine ait pek çok riski bulunmaktadır. Eğer kalıbın diline aşina iseniz işiniz bir nebze daha kolay olabilir. Kalıpta kek pişirmenin dezavantajlarından bazıları kekin içini iyi çekmeyip hamur kalması, kalıbın ortasından taşması veya kalıptan kalkması olarak sayılabilir. Kalıpta yapılan kek malzemesiyle diğer kek malzemeleri arasında çok fark yoktur. Yani hemen hemen her kek rahatlıkla kalıpta pişirilebilir. Burada önemli olan şey kalıba dökülecek kek hamuru miktarının iyi ayarlanmasıdır.

Kalıpta kek pişirmenin püf noktaları nelerdir?
" } ] }