Kasap Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Kasap köftenin adı duyulduğu anda herkesin bir iç geçirmemesi mümkün değildir. Köfte, hele bir de kasap köfte oldu mu, yediden yetmişe herkesin severek yediği muhteşem bir tattır. Kırmızı et yemeyen bir kişi bile köfteyi mutlaka tüketir. Evde herkes rahatlıkla köfte yapabilmektedir, köftenin yapımının birçok çeşidi vardır. İçerisine konulan malzemeler değiştikçe köftenin adı da değişmektedir, ama hepsinin ana maddesi aynıdır, o da kıymadır. Evde yapılabilecek köfte çeşitlerinin birçoğu kasap köfteye göre çok daha kolaydır. Kasap köfte eve yapılmaz mı dediğinizi duyar gibiyim, elbette evde kasap köfte yapılabilir. Fakat evde yapılacak olan kasap köfteyi yapmadan önce mutlaka püf noktalarını öğrenerek uygulamanız gerekmektedir. Püf noktalarını birebir uyguladığınız kasap köfte, tamda dışarıdan kasaptan alınan hazır köftenin aynısı olacaktır.
Kasap Köfte Yapmanın Püf Noktaları
Kasap köftenin kıymasını seçerken çok dikkatli olmalısınız, kasaba gidip köftelik kıyma dediğinizde mutlaka hayvanın köfte yapılabilecek olan kısmından verecektir. Köftenin kıymasının ne az yağlı ne de çok yağlı olması iyi değildir, eğer yağı fazla olursa pişerken küçülecektir, eğer çok olursa da kupkuru sert bir köfte olacaktır. En iyi kasap köftenin kıymasının %70'dan a, %30 kuzu etinden olması gerekmektedir.
Kasap köftenin en bilinen püf noktası ise mutlaka mangalda ya da ızgara yağsız pişirilmesidir.
İçerisine konulacak olan kuru soğanın kesinlikle incecik bir rende ile rendelenmesi gerekmektedir. İçerisine konulacak olan soğanın miktarı da çok önemlidir, 500 gram kıymaya 1 büyük boy olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Kasap köftenin içerisine konulacak olan baharatları da çok önemlidir. Kimyonun ve karabiberin ya bilindik bir yerden alınması ya da evde tüm olarak bulunan karabiber ve kimyonun taze çekilmiş olması gerekmektedir.
Kasap köfteyi pişireceğiniz mangalın ya da ızgaranın üzerine pişirmeye başlamadan önce az da olsa kuyruk yağı sürerseniz lezzeti çok daha iyi olacaktır.