{ "title": "Katı Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Kati-Yogurt-Yapmanin-Puf-Noktalari-87694.jpg", "date": "20.01.2024 07:30:59", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Katı yoğurt yapmanın püf noktaları, birçok ev hanımı kendi elleriyle yaptığı lezzetli ve katkı maddesi olmayan yoğurdu tercih ederek ev yapımı yoğurdu yapmak ister. Bu nedenle kendi mayalama işlemini yapan birçok ev hanımı yoğurt yapmakta pek beceri gösterememektedir. Genel olarak yapılan evde yoğurtların birçoğu katı olmamaktadır, tabii ki her işin bir püf noktası olduğu gibi katı yoğurt yapmanın püf noktaları vardır. Bu durumda çoğu bayanın yaptığı yoğurt sulu olmaktadır, doğal şartlarda evde yapılan yoğurt sağlık açısından da çok önemli ve güvenle tüketilebilir. Bol kaymaklı ve katı yoğurt yapmak çok zor işlem değildir, kişilerin birçoğu yoğurt mayalanırken çok sıcak olan sütün ılımadan mayalanmasıdır. Bu şekilde yapılıp mayalanan yoğurt kesinlikle katı olmaz. Yapacağınız işlemde yoğurdunuzu mayalama yapacağınız sıcaklık son derece önemlidir.

Katı yoğurt yapmanın püf noktaları nelerdir? 3 kg sütünüzü güvenli aldığınız yerden sonra geniş bir kap içinde kaynamaya bırakınız. Yaklaşık 40 dakika kaynama süreci yeterli gelecektir, süt kaynayınca altı kısılmalı ve yavaş ateşte altı kapatana kadar ocakta bırakılmalıdır. Kaynayan sütün süresi dolunca ılımaya bırakılmalıdır, katı yoğurt yapmanın püf noktası sütün sıcaklık derecesinin iyi ayarlanmasıdır. Parmak yakmayacak şekilde sıcaklık olması yeterli olan sütünüz mayalanmaya hazırdır. Bir kâse içine 1 yemek kaşığı yoğurt mayasını koyarak üzerine bir çay kaşığının ucuyla tuz ve şeker ilave edilmelidir. Bunu yapma amacı yoğurdun tadının ayarlanmasıdır. Kâse içinde yoğurt ve şeker ve tuz iyice karıştırılarak 3 kg olan cam kavanoz şişe içine boşaltılan sütün içine mayası konarak güzelce karıştırılır. Bu şekilde cam kavanozun ağzı kapatılarak temiz bir örtüyle üzeri örtülür.

Katı yoğurt yapmanın püf noktaları, mayalanan yoğurt en az 4-5 saat bekletilir hatta daha fazla bekletilmesinin bir zararı yoktur. Mayalanan katı yoğurt buz dolabında 1 gün hiç el değmeden bekletilir. 1 gün bekletilen yoğurt ertesi gün kalıp gibi olarak servis yapmaya hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }