{ "title": "Katı Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Kati-Yogurt-Yapmanin-Puf-Noktalari-87694.jpg", "date": "20.01.2024 07:30:59", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Katı yoğurt yapmanın püf noktaları, birçok ev hanımı kendi elleriyle yaptığı lezzetli ve katkı maddesi olmayan yoğurdu tercih ederek ev yapımı yoğurdu yapmak ister. Bu nedenle kendi mayalama işlemini yapan birçok ev hanımı yoğurt yapmakta pek beceri gösterememektedir. Genel olarak yapılan evde yoğurtların birçoğu katı olmamaktadır, tabii ki her işin bir püf noktası olduğu gibi katı yoğurt yapmanın püf noktaları vardır. Bu durumda çoğu bayanın yaptığı yoğurt sulu olmaktadır, doğal şartlarda evde yapılan yoğurt sağlık açısından da çok önemli ve güvenle tüketilebilir. Bol kaymaklı ve katı yoğurt yapmak çok zor işlem değildir, kişilerin birçoğu yoğurt mayalanırken çok sıcak olan sütün ılımadan mayalanmasıdır. Bu şekilde yapılıp mayalanan yoğurt kesinlikle katı olmaz. Yapacağınız işlemde yoğurdunuzu mayalama yapacağınız sıcaklık son derece önemlidir.