{ "title": "Kefir Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Kefir-Yapmanin-Puf-Noktalari-22991.jpg", "date": "19.01.2024 00:40:00", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Kefir Yapmanın Püf Noktaları, Kefir genellikle Kuzey Kafkasya kökenli olup probiyotik bir süt ürünüdür. Oldukça geçmişe dayanan ve Kafkasya'nın sağlıklı ve uzun yaşamalarının sırrı olmaktadır. Genellikle gençlik iksiri olduğunu kabul etmiş olmaktadırlar. Kefir sütün mayalanmasıyla elde edilen ve tadı sodalı bir ayrana ayrıca da kıvamı ise bozaya benzeyen bir içecektir. Diğer süt ürünlerine göre daha farklı olmakta ve ferahlatıcıdır. Çok eski dönemlere ait olan bu içecek günümüzde oldukça rağbet görmektedir. İlk olarak keçi sütünden yapılan kefir son zamanlarda inek ve köyüm sütünden yapılmaya başlanmıştır. Kefir yapmak oldukça kolay olup hemen hemen herkesin yapabileceği bir içecektir. Kısaca yoğurt yapmaya benzemektedir sadece yoğurt mayası yerine kefir tanesi konularak kefir elde edilir.

Kefir yapmanın püf noktaları nelerdir?

Oldukça kolay bir şekilde yapılan kefirin bazen tadını bayanlar tutturamamaktadır. Kefir yapılırken tadının tutturulabilmesi için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Kefir yapmanın püf noktaları çoğu bayan tarafından bilinmese de ben size kısa şekilde açıklayacağım. Çünkü kefir yapılışında püf nokta oldukça önemlidir. Bu püf noktalardan bazıları da şu şekilde sıralanmaktadır:
" } ] }