Kek Kabartmanın Püf Noktaları, Kek evlerimizde sık sık yapılan, çay ve kahve ile evlerimizi sofralarımızı renklendiren, yapımı kolay ve kısa süren leziz bir yiyecektir. Kek yapmak çok kolay olmasına rağmen çoğu kişinin derdi yeterince kabarmış kekler yapamıyor olmaktır. Kek kabartmak ve gösterişli bir kek yapmak için çeşitli yollar denenir ve çoğu kez benim keklerim neden böyle kabarmıyor şeklinde bir soru ile karşılaşılır. Bu soruya artık çözüm getirmek için kek yaparken bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Bu püf noktaları yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Kek kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Normal bir kek tarifindeki ölçünün yarısı kadar fazla ölçü kullanmak.
Kabartma tozunu kakao koyulmasından önce, diğer malzemelerin koyulmasından sonra koymak.
Fırına sürülen keki ilk 20 dakikada açmamak.
Kabartma tozu konduktan sonra hamuru aşırı şekilde karıştırmamak.
Karıştırma için mikser kullanmayalım. Karıştırma aparatı kullanmamız yeterli olacaktır.
Yaklaşık 170-180 arası bir sıcaklıkta keki pişirmek.
Kek piştikten sonra soğuyana kadar üstünü bir bezle kapatmak gerekir.