Kek kesmenin püf noktaları, güzel bir kek yapmayı öğrenmek kadar önemlidir. Kek pek çok insanın ilk olarak yapmayı denediği tatlı çeşitlerinden bir tanesidir. Çaylısı, kakaolusu, meyvelisi ve daha birçok çeşidiyle gönülleri fethetmeyi başaran keki yapmak çok zor değildir. Fakat keki olması gerektiği gibi yapmak çok kolay değildir. Diyelim ki tam anlamıyla harika bir kek yaptınız ve servis etmek istiyorsunuz. Her şey bitmiş midir? Tabi ki hayır. Keki yapmak kadar doğru zamanda ve şekilde kesmek çok önemlidir. Kek çok kolay dağılan bir tatlıdır. Yanlış bir kesme yöntemiyle kekin dağılmasına sebep olabilirsiniz.
Kek kesmenin püf noktaları nelerdir?
Kek tepside, delikli veya kelepçeli kalıpta yapılabilir. Kekin pişirildiği kabın kek kesim şeklinde büyük önemi bulunmaktadır. Örneğin kalıpta yapılan bir keki kesmek için kekin her şeyden önce kalıptan dağılmadan çıkmasını sağlamak gerekir. Kek kalıptan çıktıktan sonra sakın hemen kesmeyin. Bir süre içini çekmesini bekleyin. Yaklaşık 1 saat sonra keskin bir bıçakla şekil yerlerinden kesin. Şekil yeri dışında kesmeye çalışmak bu narin hamurun dağılmasına sebep olabilir.
Tepsi kekini kesmeden önce iyice soğutun. Aksi halde kek hamur olur. Eğer kekin hamuru çok yumuşaksa keki küçük dilimlemeye çalışın. Hem servisi hem de yemesi kolay olur. Katı keki başta üçgen olmak üzere her şekilde kesebilirsiniz.
Eğer kekin üzerine çikolata sosu veya benzeri bir malzeme kullanmış iseniz arada bir bıçağı silin. Özellikle incirli kekin dağılmaması için bıçağa bulaşan incirin her seferinde temizlenmesi kekin kolay dilimlenmesini sağlar.
Yuvarlak keki pasta malzemesi olarak kullanmak için ortadan dilimlemek için isterseniz naylon el işi ipi kullanabilirsiniz. Kekin ortasına ipi yerleştirip kenarda birleştirin ve hızla zıt yöne doğru çekin.