{ "title": "Köfte Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Kofte-Yapmanin-Puf-Noktalari-96733.jpg", "date": "20.01.2024 02:31:03", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Köfte genellikle hemen hemen herkesin bayılarak ve severek tükettiği yemeklerden biridir. Köfte yapmak her ne kadar kolay olsa da birçok farklı püf noktaları bulunmaktadır. Bazen kişiler ben yapamıyorum güzel olmuyor demesinin en büyük nedeni bazı bilmediği püf noktaların atlanmasından kaynaklanmaktadır. Ancak oldukça lezzetli olan bu yemeği özel günlerde ve özel sofralarda görmek isteriz. Yapamamaktan ve lezzetli olmamasından korkuluğu için kimse cesaret etmemektedir. Yaz aylarının en çok sevilen yemeği köfte ise oldukça dikkat ve emek istemektedir. Bunun yanı sıra kişiler özen göstermeden yapmış oldukları köftelerden lezzet alamamaktadır.

Köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?

Köfte yapmanın püf noktaları farklı şekillerde olarak çoğu kişinin bilmediği bir durumdur. Köfte yaparken içerisine bayat ekmek kullanmak en önemli püf noktalardan birisidir. Genellikle çoğu kişi köfteye her ne kadar harcını kullansa bile lezzetini alamamaktadır ve kullanılan harç yüzünden köfteler yumuşak olmaktadır. Fakat bayatlamış olan somun ekmeğini elimizle iyice ufalayarak köfteye ekleyelim bu şekilde iyice yoğurarak köftelerin sert olmasına katkı sağlarız bu da köfte yapmanın püf bir noktasıdır. Bunun yanı sıra köfteye katmış olduğumuz ekmekle birlikte geriye kalan malzemeleri bir miktar çoğaltarak köftelerin yenilemeyecek kadar sert olmasını engeller. Köfteyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir püf nokta ise hijyen olsun ya da etraf batmasın diye düşünerek yemek kaşığından yardım alınmaktadır. Ancak kullanılan bütün kaşıklar köftenin tadını bozarak lezzetinin kaçmasını sağlar bu durumun ise en önemli püf noktası el ile yoğurmak olur.

Köfte yapmanın püf noktaları, En güzel köftelerin yapılması için köftenin yapılacağı kıyma kesinlikle çift sefer makineden geçirilmelidir. Mutlaka yapılan köfteyi yoğurduktan sonra belli bir süre bekleterek pişirmek gerekir ve köfteler yüksek olan harlı ateşte pişirilmemelidir bu da köfte yapmanın püf noktaları arasında yerini almaktadır. Çünkü bazen bayanlar akşam yemeğine yetiştirebilmek için harlı olan ateşte yaptıkları köftelerin dışı pişerken içi çiğ kalabilir. Ayrıca püf noktalardan birisi de köfteyle yoğrulacak olan ve içerisine koyulan soğanları el ile doğramak yerine rendelemek daha iyi olacaktır. Fakat rendelemiş olduğumuz soğanların suyu sıkılmalıdır çünkü sulu şekilde köfte ile karıştırılan soğan köftenin dağılmasına sebep olacaktır. Ayrıca yapmış olduğumuz köfteleri hızlı hızlı çevirmemeliyiz aksi halde köfteler dağılır. Bir de köfteleri sakız şeklinde istemiyorsak mutlaka 1 kilo kullandığımız kıymaya 1 tane yumurta eklenmelidir. Bütün bu püf noktaları uyguladıktan sonra leziz mi leziz köfteler yaparak herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.
" } ] }