{ "title": "Kuru Köftenin Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Kuru-Koftenin-Puf-Noktalari-97879.JPG", "date": "19.01.2024 19:08:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kuru Köftenin Püf Noktaları, kuru köfte yapmak aslında çok zor değildir, burada önemli olan birkaç püf noktaya dikkat ettiğiniz zaman sizde hem çok lezzetli hem de kıvamı yerinde köfteler hazırlamak bazen mümkün olmayabilir. Kuru köfte denildiği zaman çoğunlukla hepimizin aklına anne köftesi gelmektedir, annelerimizin hazırladığı o muhteşem lezzetteki köfte tariflerini ne kadar denersek deneyelim, maalesef yapamıyoruz. Kuru köfte hangi şekilde pişirse pişsin büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği nefis bir lezzettir. Pek çok çeşidi ile hazırlanan köfteler özellikle Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetlerinden bir tanesidir. Kuru köfte yapmak tam bir sanat işidir, kıvamını tutturmak kadar lezzeti de büyük önem taşımaktadır. Kuru köfte yapılışı herkese göre kolay gelebilir, ancak küçük bir hata yapsanız bile bütün uğraşlarınız boşa çıkabilmektedir. Eğer sizde hatasız bir şekilde lezzetli ve tam kıvamında kuru köfte yapmak istiyorsanız, ufak püf noktalara dikkat etmek yeterli olacaktır.

Kuru Köftenin Püf Noktaları Köfteyi Eliniz ile Yoğurun, çoğunlukla ellerin kirlenmemesi ya da hijyene dikkat çekmek için köfteyi yoğururken pek çok kişi ellerine eldiven takmaktadır. Ancak eliniz ile yoğurduğunuz kuru köftenin kıvamını daha iyi anlayabilirsiniz.

Bayat Ekmekleri Kabuğu ile Kullanmayın, eğer yaptığınız kuru köftenin daha yumuşak bir kıvamda olmasını istiyorsanız ekmeğin kabuklarını ile kesinlikle kullanmayın. Çünkü ekmeğin kabukları kuru köftenin sertleşmesine neden olmaktadır. Ancak kabukları ile bayat ekmek kullanırsanız köfte için kullandığınız diğer malzemelerin miktarını arttırmanız gerekmektedir. Kuru köfte yaparken ekmek içi ya da galeta unu kullanmanız daha iyi olacaktır.

Kuru Soğanın Suyunu Sıkın, kuru köftenin vazgeçilmezi olan kuru soğanı pek çok Hanım küçük küçük doğrayarak kullanmaktadır. Ancak kuru soğan rendelendiği zaman daha homojen bir yapıda olduğu için suyunu sıktıktan sonra eklersiniz kuru köfte hem daha lezzetli hem de kıvam sağlamada daha yardımcı olmaktadır.

Kıymayı 2 Kere Çektirin, kıymalık olarak alacağınız eti mutlaka döş etinden olmasına dikkat edin ve mümkünse aldığınız market ya da kasaba iki defa çektirin. Köftenin içine katmak için bir miktar kuyruk yağını da ayrı olarak iki kere çektirin. Özellikle kuru köfte yaparken kıyma ile kuyruk yağı kullandığınız zaman köfte yavan olmaz.

Kuru Köftenin Püf Noktaları Buzdolabında Dinlendirin, mükemmel lezzette kuru köfte hazırlamanın başka bir sırrı da bir gün boyunca hazırlamış olduğunuz köftenin buzdolabında dinlenmesidir. Eğer kuru köfteyi hemen yiyecekseniz hazırladıktan sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
" } ] }