{ "title": "Mangal Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Mangal-Yapmanin-Puf-Noktalari-21941.jpg", "date": "21.01.2024 11:05:57", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Mangal yapmanın püf noktaları, özellikle güneş açıp bahar geldiği zaman hafta sonları mangal kaçınılmaz olur. Yediden yetmişe herkesin mangala karşı farklı bir tutkusu bulunur. Bazı kişilerde ise tutkudan ziyade bağımlılık haline gelmiştir. Bu süreç içerisinde mangalın yapılması esnasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Mangal için yakılacak kömürün, odunun doğru ayarlanmasının yanı sıra mangalın yüksekliğinin, genişliğinin, kullanılacak aparatların da doğru tercih edilmesi mangal yapma esnasında kolaylık sağlar. Ayrıca mangalda yapılacak olan etinde doğru tercih edilmesi sonrasında alınacak lezzetin üst seviyelere çıkmasına yardımcı olur. Şimdi mangal yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşalım. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mangal yakmayı bilmeyenlerin yaptığı mangalın tüketilmesine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle alev içerisinde kalan etin kanserojen madde alımına sebep olduğu için yarardan çok zarar teşkil edebilir.

Mangal yapmanın püf noktaları
" } ] }