{ "title": "Muffin Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Muffin-Yapmanin-Puf-Noktalari-85757.jpg", "date": "19.01.2024 21:07:52", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Muffin Yapmanın Püf Noktaları; Muffin bu lezzet harika bir tatlıdır. Bu tatlının püf noktalarına dikkat ederek yaparsanız enfes sonuçlar alacaksınız. Şimdi bu enfes tatlının püf noktaları nelerdir bakalım.

1. Herşeye tat veren toz şeker kuru bir bir malzeme olsa da çok hızlı bir şekilde eridiğinden dolayı ıslak malzeme olarak kabul edilmektedir. Toz şekeri bütün ıslak malzemelerle iyice karıştırın. Toz şekerin tümü sıvı malzemeler içinde erimelidir.

2. Enfes muffini yapmaya başladığınızda kullanacağınız bütün malzemeler oda ısısında olması gerekir.

3. Müthiş bir muffin yapmak için ıslak malzemeler ile kuru malzemeleri ayrı kap içerisinde iyice karıştırın.

4. Fırın 170- 160 derece ayarında hazır olarak beklemelidir. Enfes muffinleri pişirmeye göndermeden önce en az bir dakika önce fırını 180 dereceye getirerek fırının ısı kaybetmesini önleyin. Muffinleri fırına verirken kapağını açtığınızda fırının ısı kaybetmesine neden olursunuz.

5. Muffin yapımında kullanacağınız tereyağını kesinlikle hızlı erimesi için mikrodalga fırında eritmeyin. Şunu unutmayın hızlı eriyen yağ çok su kaybeder. Mikrodalga fırınlar malzemeyi hızlı ısıtıyor ama malzemenin su moleküllerini aktif hale getirerek malzemeyi hızlı bir şekilde ısıtır. Harekete geçen moleküller enerji ile dolduğundan dolayı gaz haline gelerek uçmaya başlamaktadır. Çünkü moleküller hemen gaza gelmektedir. Yüksek ısıdan ziyade düşük ısıda su kaybı daha az olur. Muffin yapımında kullanacağınız yağı çok sıcak kullanmayın kullanacağınız katı yağları düşük ısıda yavaş bir şekilde eritin.

6. Enfes muffin karışımı kesinlikle homojen olmamalıdır. Yalnızca bütün malzemeler biribirine karışması gerekir. Yani kullanılan kuru malzemeler gözle görülmeyene kadar diyebiliriz. İyice kaybolduğunda bırakın. Zaman içinde zaten kendi ayarınız oluşur. Şeker, yumurta, süt ve yağ gibi sıvı malzemeler kabartma tozu, un ve kakao gibi kuru malzemeleri harmanlarken homojen bir karışım haline kesinlikle gelmesin.

7. Genelde bütün fırınlarda ısı dalgalanması olmaktadır. Fırının ısısı çok az yukarı çok az aşağı oynamaktadır. Bu ısı değişimini fırını tanıdıkça ayarlarınız. Eğer fırının ısısı 180 derecenin üzerinde olursa tereyağının çok ısınmasına ve yanmasına neden olmaktadır.

8. Fırının ısısı çok yüksek olmasın. Kesinlikle 200 derecenin üzerine çıkmasın. Bu nedenden dolayı genelde muffin başarısız olur. Çünkü yüksek ısı muffinin yeterince kabarmasına yol açar.

" } ] }