{ "title": "Pilav Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Pilav-Yapmanin-Puf-Noktalari-96516.jpg", "date": "23.01.2024 04:11:27", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "Pilav Yapmanın Püf Noktaları; Sofraların vazgeçilmezi olan pilav, tane tane ve lezzetli olması için bazı püf noktaları vardır. Pilav lapa şeklinde olur ise bir anlamı kalmaz ve görünümüde hoş olmamaktadır. Pilavın çeşitlerinden olan bulgur pilavı, pirinç pilavı ne olursa olsun lezzetli olması için tam kıvamında olması gerekmektedir. Pirinç pilavını güzel yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşmak istedik.

Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Öncelikle ne kadar pilav yapacaksanız pirinçleri önceden kaynar su ile ıslatarak üzerine tuz atmanız gerekmektedir. Tuz atılmaz veya soğuk su ile ıslatırsanız, pirinçler kırılır ve dolma içi gibi olur. Güzel pilav için pirincinizin iri taneli olanlardan tercih etmeniz gerekmektedir. İsterseniz ölçülü olarak da pilav yapabilirsiniz. Pirincin kendine has nişastası olduğu için pilavı pişirmeden önce pirinçleri iyice süzgeçte akan su berrak olana kadar yıkadıktan sonra pişirmeye geçebilirsiniz. Çelik tavaları tercih etmeyiniz çünkü pilava koyulan suyu hemen çekeceği için çok diri olacaktır. Daha fazla su eklemeniz gerekmektedir bu da pilav suyunun kıvamını bulamamanıza neden olacaktır. Teflon tavada daha güzel olacağı için tercih edebilirsiniz. Tavaya yağını koyduktan sonra yıkadığınız pirinçleri koyarak kavurun birazda kavururken tuz atarsanız pilav daha lezzetli olacaktır. Kavrulan pirinçlerin üzerine pirinçleri kaplayacak şekilde sıcak su dökmeniz gerekiyor son kez karıştırarak kavrulurken yapışan pirinçlerin birbirinden ayrılmasını sağlayarak tavanın kapağını kapatınız. Güzel pilav yapmanın püf noktalarından biri de ocağın ateşinin kısık olmamasıdır. Suyunu çeken pilavı ocaktan alarak kapağının altına kâğıt havlu sererek buharını çekip 15 dakika dinlendirmeniz gerekir. Pilavı ister sebzeli ister şehriyeli yapabilirsiniz önemli olan yukarıdaki bahsettiğimiz detaylara lütfen dikkat ediniz. 15 dakika dinlenen pilavınızı şekil kalıpları ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }