{ "title": "Pirzola Pişirmenin Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Pirzola-Pisirmenin-Puf-Noktalari-25425.jpg", "date": "20.01.2024 13:15:41", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Pirzola Pişirmenin Püf Noktaları, bu lezzeti evde ya da başka bir mekânda yaparken püf noktasını iyi ayarlamak gerekir. Öncelikle yapılacak olan pirzolanın Kaç kişilik olacağını ve pirzola yiyecek olan kişilerin zevkini iyi bilmekte fayda var. Bu doğrultuda yapılacak olan bir diğer iş kasabımızda seçeceğimiz pirzolalar özellikle genç hayvandan olması çok önemlidir.

Pirzola Pişirmenin Püf Noktaları

Yapacağımız pirzolaların en önemli püf noktası terbiyesini yaparken hazırladığımız zeytinyağı, karabiber, tuz, karıştırarak pirzolanın her tarafına iyice sürmelidir. Söylendiği gibi tuz eti sertleştirmez, daha sonra çelik olan tavayı ateşte boş şekilde iyice kızdıralım. Özellikle ateşin harlı yanması gerekir, tava iyice kızdığında pirzolayı yerleştirin pirzolalar tavaya değdiğinde cızırtı yükselmeli, şayet cızırtı sesi olmaz ise pirzolayı tavadan hemen almalıyız. Bu esnada pirzola etinin, suyunu saldığını görmelisiniz tavada pirzolayı çevirerek isteğe göre pişirmesini yapılması gerekir.

Bu işlemin püf noktası pirzolanın her yüzü yaklaşık olarak 2 dakika pişirilmesi gerekir. Eğer çok pişmiş eti seven biri iseniz bu süreyi 3 dakikaya çıkarabilirsiniz. Burada diğer bir püf noktası ise pirzolayı yaparken ister tavada isterse ızgarada olsun etin yüzeyini bir defa pişirilmesi gerekir. Eğer sürekli olarak pirzolayı ters düz ederek pişirmeye kalkarsanız pirzola hem kurur hem de lezzetini kaçırırsınız. Pirzola yaparken diğer püf noktası ise ateşin harını sürekli aynı harda olmasını sağlamaktır. Eğer tavada pirzola yapıyorsanız sakın tavanın ağzını kapatmayınız.

Pirzola pişirmenin püf noktası, et pişerken üzerine bastırmayın, çünkü bastırma esnasında etin suyunu kaçırırsınız ve ateş gücüyle buharlaşacak ve uçacak ve et kuruyacaktır. Yapılan pişirme işleminden sonra servis yapmadan evvel pişen pirzolayı başka bir tabakta yaklaşık olarak 3-4 dakika bekleterek yemeyi deneyin. Bu işlem pirzolanın kurumasını engeller ve lezzetini kaçırmaz. Etin lezzetini artırmak için, üzerine kekik serperek yenmesini tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }