{ "title": "Profiterol Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Profiterol-Puf-Noktalari-88467.jpg", "date": "19.01.2024 20:39:27", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Profiterol püf noktaları; profiterol aslında yapması kolay ancak bazı püf noktalarına dikkat edilerek yapılması gereken harika bir tatlıdır. Profil evde bulunan malzemeler ile yapılan yani ekstra malzemeye gerek olmayan bir tatlıdır. Ancak profiterol püf noktalarına dikkat edilerek ve sabırla adım adım yapılan bir tatlıdır. Yapıldıktan sonra ise hemen hemen hiç kimsenin hayır diyemeyeceği ve vaz geçemeyeceği süper bir tatlıdır.

Profiterolün hemen hemen her aşamasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Örneğin hamurun kıvamı, pişirme süresi, fırının ayarı, kremanın kıvamı ve çikolata sosunun yapımı gibi. Mesela hamuru tam istediğiniz kıvamda yaptınız ve şekil verdiniz ancak pişirme esnasında fırın kapağının kesinlikle açılıp kapatılmaması gerekir. Çünkü profiterol ve diğer tüm hamur işlerindeki en önemli püf noktası budur. Profiterolün diğer bir püf noktası ise pişirip soğuttuğumuz profiterol hamurunu yumurtaların tek tek kırılarak yapılmasıdır. Yani kırılan her yumurtadan sonra hamur iyice karıştırılmalı ve ardından aynı işlemi devam ettirilmelidir. Ayrıca profiterolü yaparken malzemelerin ölçüleri bire bir uygulanmalıdır. Bu püf noktası sayesinde istediğiniz şekilde ve zamanda rahatlıkla yapılan bir tatlı olacaktır.

Profiterol hamuru için gerekli olan malzemeler
Krema için gerekli olan malzemeler
Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Profiterol hamurunu yaparken de püf noktalarına dikkat edilerek yapılmasında fayda vardır. Çünkü ölçülerde ve diğer püf noktalarına uyulmadığı taktirde hamur ya sert ya da yumuşak olur ve istenilen lezzette ulaşılamaz.

Hamuru yapmak için orta boy tencerede margarini eritiyoruz. Eriyen margarinin üzerine bir bardak su ilave edip kaynatıyoruz. Daha sonra kaynayan bu karışıma unu da ekleyip sürekli karıştırarak yaklaşık olarak beş altı dakika kadar pişiriyoruz. Pişen bu hamuru soğuması için bir kenara alıyoruz. Daha sonra pişirin soğuttuğumuz profiterol hamurunun içerisine tek tek yumurtaları kırıp mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Bu bölümdeki en önemli püf noktası da hamurun soğuk ve yumurtaların tek tek kırılmasıdır. Hazırladığımız profiterol hamurunu ister hamur torbası ile ister tatlı kaşık yardımı ile şekillenen vererek yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra yani pişip soğuduktan sonra arasını bıçak yardımı ile açıyoruz. Arasını açtığımız profiterol hamurları da önceden hazırlayıp soğuttuğumuz kremayı kaşık yardımı ile dolduruyoruz. Daha sonra püf noktalarına dikkat edilerek hazırladığımız profiterolleri servis tabağına alıyoruz. Son olarak da hazır alıp evde yaptığımız çikolata sosu ile süsleyip servis yapıyoruz.
" } ] }