{ "title": "Şal Bağlamanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Sal-Baglamanin-Puf-Noktalari-82779.jpg", "date": "20.01.2024 04:23:55", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Şal Bağlamanın Püf Noktaları, Şal, tesettürlü kadınların dini yargılarına uygun olması gerektiği için saçlarını kapatmak amacı ile kullandıkları bir üründür. Her yüz şeklinde ya da her giyilen kıyafet tarzına göre farklı farklı şal bağlama teknikleri vardır. Her kadın dışarıdan bakıldığı zaman daha hoş gözükmek ister. Daha uyumlu, daha alıcı, daha düzenli olmak ister. Şal bağlamak eziyet değildir ve şal bağlamayı keyifli hale getirebilirsiniz. Her gün farklı tarzlarda şal bağlayarak farklı görüntüye kavuşabilir, kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Her gün aynı tarz aynı renk aynı model yani monoton giyinmek yerine farklı giyinmeyi tercih ederek yenilenebilirsiniz. Ayrıca her yüz tipine yakışan farklı şal bağlama teknikleri vardır. Side kendi yüz şeklinize göre farklı tarz şal bağlayabilirsiniz.

Yüz Şekillerine Göre Şal Bağlama Püf Noktaları

Yuvarlak Yüz Şekli: Köşesiz ve en ile boy birbirine eşit olan yuvarlak yüz şekli, dolgundur. Yuvarlak yüz şeklinde amaç yüzü dana ince ve uzun göstermek olmalıdır. Bunun için; Bone alnın en üst kısmından bağlanmalıdır, şal oval olarak bağlanmalıdır, şalı çok geriden bağlamayın ki bu yüzününün aşırı şişman gözükmesine neden olur.

Oval Yüz Şekli: Oval yüz şekli hem simetrik hem de dengelidir. Bu yüz tipi her şal bağlama tekniğine kolay alışır, ideal yüz tipidir denilebilir. Oval yüz şekli için; yüzün dengesini bozacak karmaşık modeller kullanılmamalı, boyunda bağlanan kısmı sımsıkı sarmayın, şalın yan kısımları kıvrılarak bağlanabilir.

Dikdörtgen-KareYüz Şekli: bu yüz tipinde yüz hatları oldukça köşelidir. Burada amaç yüzdeki keskin hatları yumuşatmak olmalıdır. Bunun için; şalın altından kullanılan bonenin gözükmemesine özen gösterin, önü oval biçimde olan eşarpları kullanmak daha hoş gözükmesine sebep olur.

ÜçgenYüz Şekli: Üçgen yüz şekli, dar bir alın ve geniş çene yapısındadır. Burada amaç alnı daha geniş, çene ve yanak kısmını dar göstermek olmalıdır. Bunun için, bone şalları kullanabilirsiniz, alnı sıkıca sarabilir ve dar görünmesine neden olursunuz, alt kısım geniş bağlanır ve çene kısmı geniş görünür.

Kalp Yüz Şekli: Yüzün yanak ve çeneye doğru daralan yüz tipidir. Burada amaç alnı daha dar göstermek olmalıdır. Bunun için, şalın yukarı bölümünü sivri ve yan tarafları içer doğru kıvırın. Çok fazla sıkmadan, iğne ile bol olarak tutturun. Bone saç bitiminden azıcık daha aşağıdan bağlanmalı ki alnın tamamı görünmesin.

Bunların dışında şal bağlarken dikkat edilmesi gereken noktalar; boyun görünmesin, iğnesiz şal bağlamayın, küpelerinizi göstermeyin, bone gereğinden fazla gösterilmesin, bonesi şal kullanmayın, şal ya da eşarp uçlarını fazla sivri tutmayın, topuz yaparken yüksek ya da büyük olmamasına dikkat edin.

Hijab şal bağlama tekniğini abartmayın. Bu şal bağlama tekniği düğüne gider bir hava katar. Bu nedenle gündelik yaşantıda sık tercih etmeyin.
" } ] }