{ "title": "Sarma Pişirmenin Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Sarma-Pisirmenin-Puf-Noktalari-78784.jpg", "date": "20.01.2024 01:07:19", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Sarma Pişirmenin Püf Noktaları; Sarmayı tek tek sarıp hazırlamak kolay değildir ve emek isteyen bir yemek çeşididir. Sarmanın içini ayrı dışını ayrı hazırlarsınız fakat güzel pişmemiş ise bütün emekleriniz boşa gitti demektir. Sarmalar dağılabileceği için özenle dizmeniz gerekir. Pişmeyen bir sarma her ne kadar emek harcanmış olursa olsun yiyen kişi memnun olmayacağı için bir tat almayacaktır. O yüzden sarma deyip geçmemek gerekir sarma, incecik kalem gibi de sarılmış olsa güzel çok pişirmenin önemli olduğunu vurgulamak isteriz.

Sarma Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Sarmaları tencereye veya düdüklüye dik dik olacak şekilde sıkı sıkı arasında boşluk kalmadan dizmek gerekir. Eğer yaprak sarması ise iki limonu kabuklarını yıkayarak ince ince doğrarsanız taze yaprak gibi ekşi olacaktır. Eğer limon yoksa limon tuzunu bir çay bardağında eriterek üzerine gezdirebilirsiniz. Üzerine etli kemik koyarsanız daha lezzetli olacaktır. Sarmaları pişirirken ısınan suyu sarmalar batana kadar üzerine dökmeniz gerekir aksi takdirde kıvamında pişmez. Sarma pişirmenin bir püf noktası da bol zeytinyağı gezdirin ve üzerine bir dolma taşı veya porselen tabak kapatın kaynamaya başladığında özenerek sarılan sarmaların yukarı doğru çıkarak dağılmasını böylece engellemiş olursunuz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeniz gerek yüksek ateşte suyunu hemen çekeceği için iyi pişmez. Ayrıca sarmalar pişince ocaktan alındıktan sonra tencerenin kapağını mümkün olduğu kadar açmadan soğumasını bekleyiniz. Aksi takdirde sarmalar kararacaktır. Lahana sarması pişirirken de dik olarak değil de yan yan gelecek şekilde dizerseniz daha iyi pişecektir. Sarma pişirmenin püf noktaları kısaca bol yağlı, kısık ateş ve suyunun yeterli olmasıyla beraber üzerine kapak kapatıp soğuyana kadar beklemek diyebiliriz.
" } ] }