{ "title": "Tereyağlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Tereyagli-Pilav-Yapmanin-Puf-Noktalari-34722.jpg", "date": "19.01.2024 13:19:23", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Tereyağlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları, pilav yapmak oldukça zevkli ve kolay bir yemektir. Ancak pilav yapmanın püf noktaları bilmek oldukça önemlidir. Çünkü pilav yapmanın püf noktalarını bilmek, pilavın lezzetine lezzet katacaktır. Pilavda dikkat edilmesi gereken en büyük ayrıntı, pilavın içinde tereyağı bulunmasıdır. Ayrıca pilavda tereyağının nasıl kullanıldığı da tereyağlı pilav yapmanın püf noktasıdır. Bu nedenle malzemeler gelişi güzel değil, sevgiyle ve itina ile hazırlanarak dökülmelidir. Tereyağı ile hazırlanan pilavlar her türlü sebzeli veya etli yemeğin yanında hazırlandığı için, tereyağını sos gibi pilavın üzerine dökmek, pilavdan daha yoğun tereyağı kokusunu almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle tereyağını pilava sonradan ekleyin. Tereyağlı pilav yapmanın püf noktalarından biri de pilavdan yoğun bir tereyağı kokusu alabilmek için, tereyağının hakiki olmasına ve kaynatırken tereyağının köpürmesine dikkat edin. Ayrıca hakiki bir tereyağı sarı renk de ve tereyağı kokar.

Tereyağlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Tereyağlı pilav yapmanın püf noktalarından biri tereyağını pilavdan sonra hazırlayıp, pilav sıcakken birbiri ile harmanlamaktır. Bunun için pilav suyunu çektikten sonra, tereyağını bir sos tavasında hafif pembeleşinceye kadar köpürtün ve kızartın. Daha sonra suyunu çeken pilava daha ilk sıcağında iken tereyağını dökün ve iyice karıştırın. Böylelikle tereyağının lezzetli aroması, pilav ile bir araya gelecektir. Ayıca tereyağlı pilav yapmanın püf noktalarından biri de pilavın tuzunu pilavın suyuna değil, tereyağının içine dökün. Böylelikle tuz tereyağının aromasını ikiye katlayacaktır. Tereyağlı pilavın dinlenmesi ve aromasının artması için, tereyağlı pilavı pişirdikten ve karıştırdıktan sonra sofra bezi ile her tarafını kapatarak sarın. Yaklaşık olarak bu şekilde yarım saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Tereyağlı pilav yapmanın püf noktalarından biri de tereyağını buzdolabından çıkararak yaklaşık olarak yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletilmesidir.
" } ] }