{ "title": "Tereyağlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Tereyagli-Pilav-Yapmanin-Puf-Noktalari-34722.jpg", "date": "19.01.2024 13:19:23", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Tereyağlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları, pilav yapmak oldukça zevkli ve kolay bir yemektir. Ancak pilav yapmanın püf noktaları bilmek oldukça önemlidir. Çünkü pilav yapmanın püf noktalarını bilmek, pilavın lezzetine lezzet katacaktır. Pilavda dikkat edilmesi gereken en büyük ayrıntı, pilavın içinde tereyağı bulunmasıdır. Ayrıca pilavda tereyağının nasıl kullanıldığı da tereyağlı pilav yapmanın püf noktasıdır. Bu nedenle malzemeler gelişi güzel değil, sevgiyle ve itina ile hazırlanarak dökülmelidir. Tereyağı ile hazırlanan pilavlar her türlü sebzeli veya etli yemeğin yanında hazırlandığı için, tereyağını sos gibi pilavın üzerine dökmek, pilavdan daha yoğun tereyağı kokusunu almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle tereyağını pilava sonradan ekleyin. Tereyağlı pilav yapmanın püf noktalarından biri de pilavdan yoğun bir tereyağı kokusu alabilmek için, tereyağının hakiki olmasına ve kaynatırken tereyağının köpürmesine dikkat edin. Ayrıca hakiki bir tereyağı sarı renk de ve tereyağı kokar.