{ "title": "Turşunun Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Tursunun-Puf-Noktalari-22213.jpg", "date": "21.01.2024 11:56:25", "author": "Rabia Yaluk", "article": [ { "article": "Turşunun püf noktaları, birçok yemeklerin yanında lezzeti ile bilinen yöresel bir yiyecek türüdür. Yöre yöre değişen yapım şekli vardır. Bazı yörelerde sirke ile yapılırken bazı yörelerde ise sirkesiz ve limon ile yapımı vardır. Farklı farklı bölgelerde farklı şekilde sunumu ile hem lezzeti hem de görsel açıdan zenginliği ile bilinir. Her yemeğin yanında iştah açıcı özelliğine sahip olduğu için kolaylıkla sunulabilen bir gıdadır. Ayrıca c vitamini açısından oldukça zengindir. İçerisinde yararlı bakteriler barındırma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda kolesterol hastalığı olanlarda kolesterol düşürme özelliğine de sahiptir.

Turşunun püf noktaları nelerdir?
Turşunun püf noktaları arasında en önemli olan nokta turşunun olduktan sonra yenileceği kıvama geldiğinde eldiven ile çıkarılmalı çünkü bozulma durumu meydana gelmektedir.
" } ] }