{ "title": "Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Yogurt-Yapmanin-Puf-Noktalari-64457.jpg", "date": "21.01.2024 01:01:19", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Yoğurt yapmanın püf noktaları; sağlıklı beslenmek için kendi yoğurdunu evde yapmayı tercih edenlerin çok işine yarayabilir. Eskiler tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağladıkları için kırsal kesimde yaşamak zorunda kalmışlardır. Kırsal kesimde yaşamanın hem avantaj hem de dezavantajları bulunmaktadır. Fakat hiç şüphesiz ki bu insanlar daha doğal beslendikleri için daha uzun ömre sahip olmuşlardır. Yedikleri undan yoğurda kadar her şeyini kendi üreten bu insanlar şimdi günümüze ışık tutmaktadır. Yıllar önce hazır yoğurt üretiminin başlamasıyla hayatımıza sırf daha pratik olduğu için hazır yoğurt girmiştir. Fakat son yıllarda hazır gıdanın özellikle de yoğurdun çok fazla katkı maddesi barındırdığı gerçeği pek çok Uzman tarafından her fırsatta dile getirilmektedir. Uzmanlar artık insanların kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak kendi yoğurtlarını kendilerini yapmasının daha sağlıklı olduğunu da belirtmektedir. Hayatınızda hiç yoğurt mayalamadıysanız bile aşağıda belirtilen püf noktalarına dikkat ederek tam istenilen kıvamda bir ev yoğurdu yapabilirsiniz.

Yoğurt yapmanın püf noktaları nelerdir?
" } ] }