{ "title": "Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.pufnoktalari.gen.tr/images/Yumusak-Pogaca-Yapmanin-Puf-Noktalari-58294.jpg", "date": "19.01.2024 15:43:24", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Yumuşak poğaça yapmanın püf noktaları; pek çok mayalı hamur yapımında önem arz etmektedir. Poğaça mayalı veya kabartma tozu kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Bazı insanlar hazmı kolay olduğu için kabartma tozuyla yapılan poğaçayı tercih ederken bazıları da yumuşak olduğu için tercihini mayalıdan yana kullanır. Mayalı hamurla poğaça yapmak daha riskli ve zahmetlidir. Üstelik mayalanma süresi de hesaba katıldığında daha çok zaman alır. Verine emeğe ve harcanan zamana rağmen her zaman arzu edilen sonuçlar elde edilemeyebilir. Mayalı poğaça hamurunda en ideal olanı poğaçanın yumuşak olmasıdır ve bunu tutturmak her babayiğidin harcı değildir. Eğer yumuşak poğaça yapmak istiyorsanız birçok poğaça yapımında uygulayabileceğiniz aşağıdaki önerilere kulak vermenizi tavsiye ederim.

Yumuşak poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?
" } ] }