Çay Demlemenin Püf Noktaları
Çay Demlemenin Püf Noktaları, Sabah kahvaltısında, hamur işlerinin yanında ve akşam yemeğinden sonra yorgunluk gidermek için herkesin severek tükettiği çayı güzel demlendiği takdirde insanın içtikçe içesi gelir. Özellikle de sabah uyandığımızda ilk aklımıza gelen şey ve misafirlerimizle hoş sohbetler eşliğinde tükettiğimiz çay hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir.
Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir?
Birçok konuda bazı ayrıntılara dikkat edildiği zaman nasıl sonuç daha olumlu oluyorsa çay demlemek de birtakım inceliklere önem verildiği takdirde çok daha lezzetli olur. - Çay demlerken kullanacağınızı çaydanlığın demliği porselen olursa çayınızın lezzeti daha da artacaktır.
- Kullanacağınız çayı nemli yerlerde saklamamanız da fayda vardır. Çünkü çayının nemlenmesi lezzetinin azalmasına ve renginin iyi çıkmamasına neden olur. Bu nedenle çay cam kavanozlarda muhafaza etmeli ve bayatlamadan tüketilmeye özen gösterilmelidir.
- Çay demlerken kullanacağınız suyun klorsuz ve kireçsiz olmasına dikkat edin. Çay demlemenin püf noktaları arasında önemli bir yere sahip olan çay suyunda bulunan klor ve kireç, suyun kalitesini düşüreceği için bu şekilde içtiğiniz çaydan hiçbir tat alamazsınız.
- Aynı zamanda kesinlikle çay demlerken kullanacağınız suyunun bekletilmiş olmaması gerekir. Bu durumda suyun mineralleri azalmış olur ve çayın lezzeti olumsuz etkilenir. Daha önce kaynatılmış ve soğumuş suyu da çay demlerken kullanmanızda fayda vardır.
Çünkü bu suda mineral açısından eksik olacaktır.
- Çay demlemenin püf noktaları arasında çayın kalitesi de önemli bir yer tutmaktadır. Kullanacağınız çayın kaliteli olması çayın rengi ve tadı açısından en önemli etkenlerden biridir.
- Çay demlerken demeyin altın ve su ilave ettikten sonra suyun iyice kaynamış olmasını ve Çaydanlığın üzerinde gittiğimde içerisinde çay olmasına özen gösterin bu durumda gelinliğin altındaki bulunan suyun kaynaması sayesinde üstteki çay isimleri ve çayın değil mi daha iyi çıkar.
- Çayı demlendikten sonra demliğin hava ile irtibat halinde olmaması çayın kalitesinin daha yüksek olmasını sağlar. Bu nedenle demleyin ağzına ufak bir kâğıt sıkıştırıp buharının içeride kalmasını sağlamak da çay demlemenin püf noktaları arasında uygulayabileceğiniz bir diğer yöntemdir. Bu şekilde demliğin buharı içerisinde kalır ve çayın rengi ve lezzeti daha yoğun olur.
- Çayı demledikten sonra alt suyu kaynamadan kesinlikle altını kapatmayın ve kaynamaya başladıktan 10 dakika daha çayınızı kaynattıktan sonra 5 dakika dinlendirip içersiniz çayınız çok daha lezzetli olacaktır.
19.01.2024 05:24:26
Çay Demlemenin Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|