Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları: Kahvaltıların vazgeçilmezi olan reçelleri küçük büyük herkesin severek tüketir. Reçel çeşitleri arasında şüphesiz ki en çok sevilen çilek reçelidir. Peki mevsiminde satın alınan çileklerden yapacağınız şahane lezzetteki çilek reçeli yapılışı hakkında bazı püf noktaları öğrenmeye ne dersiniz. Bu öneriler sayesinde çilek reçeli hem daha güzel olacak hem de kıvamı yerinde olacaktır.
Cevabınız evetse çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir anlatmaya başlayalım.
Çilek reçeli malzemeleri- 1 kilogram yerli çilek
- 800 gram toz şeker
- 1 adet limon suyu ya da 1-2 tane limon tuzu
Çilek reçeli nasıl yapılır?
Çileklere zarar vermeden yıkadıktan sonra yapraklarını ayıklayıp geniş bir tencerenin içerisine alın. Daha sonra üzerine şekeri ilave edip bu şekilde çileklerin sulanması için bekleyin. Bu işlemi akşam yapmanızda fayda var. Çünkü sabaha kadar bu şekilde çilekleri bekletirseniz çilek reçeli daha kıvamlı olacaktır. Daha sonra sulanan çileklerin altını açıp kaynamaya bırakın. Çilek reçeli istediğiniz kıvama geldiğinde içerisine limon suyu ya da limon tuzunu da ilave edip bu şekilde 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın. Çilek reçeli soğuyunca cam kavanozların içerisine alıp muhafaza edebilirsiniz.
Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?- Çilek satın alırken öncelikle çileklerin ufak olmasına özen gösterin.
Aynı zamanda seçeceğiniz çiçeklerin kokulu olmasına da dikkat edin. Çünkü kokulu çilekler daha lezzetli olur.
- Çilek reçelini kaynatacağınız tencerenin büyük boyda olmasını tercih edin ve tencere kaynarken çileklerin renginin kararması için tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.
- Çilek reçeli yaparken limon suyu değil de limon tuzu tercih ederseniz reçelinizi küflenmeden uzun bir süre tüketebilirsiniz.
- Çilek reçeli kaynarken çok karıştırmayın. Çünkü çilek oldukça hassas bir meyve olduğu için siz karıştırdıkça ezilecek ve görüntü olarak hoş olmayacaktır.
- Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları konusunda size yardımcı olacak bir diğer önerisi çilek reçelinin kıvamını biraz koyu olarak tercih etmenizdir. Çünkü koyu kıvamlı çilek reçeli daha dayanıklı olur ve küflenme olmaz.
- Çilek reçeli yaparken şeker ölçüsünü iyi ayarlamanız gerekir. Eğer ölçüden daha fazla şeker kullanırsanız bu durumda kısa bir süre sonra reçel şekerlenir.
- Çilek reçelinin kıvamını ayarlamak da oldukça önemlidir. Reçelin kıvamını anlamak için 1 çorba kaşığı kaynayan çilek reçelinden bir tabağın içerisinde alın ve biraz bekledikten sonra kaşık ile üzerine bir çizgi yapın. Oluşturduğunuz çizgi yavaş yavaş kapanıyorsa çilek reçeli kıvamına gelmiş demektir. Ancak hızlı bir şekilde çizgi kapanıyorsa hala kaynatmanız gerektiğinin işaretidir.
- Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları arasında aynı zamanda dikkat etmeniz gereken bir diğer pratik bilgi çilek reçelini sıcakken cam kavanozdan içerisine doldurup kapağını sıkıca kapatmaktır. Çünkü bir şekilde çilek reçelinin ömrü uzayacaktır. Ancak çilek reçelini az miktarda yapıp kısa zamanda tüketecekseniz reçeli soğuduktan sonra da kavanozların içerisinde alabilirsiniz.
- Çilek reçeli kaynarken içine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ilave ederseniz çilek reçeli köpürmez ve daha parlak bir görüntüye sahip olur.
19.01.2024 14:46:40
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|