İrmik Helvasının Püf Noktaları

İrmik helvasının püf noktaları; Türk mutfağında özellikle eski Osmanlı mutfağından gelen özel bir helva kültürü bulunmaktadır. Hem mutlu günlerin hem de üzüntünün sembolü olarak görülen helvanın yapımı çok kolay görünse de işin salı pek öyle değildir. Ne var ki helva yapmakta deyip malzemeyi yağda hızla kavurup üzerine hemen şerbeti döküp helva hazırlayan çok insan bulunmaktadır.
Ancak helva da tıpkı diğer yemek ve tatlı çeşitleri gibi emek istemektedir. Özellikle irmik helvasının yapımı daha risklidir. İrmik helvasının tane tane olması gerekir. Doğal olarak herkes bu kıvamı kolay kolay tutturamaz.

İrmik helvasının püf noktaları nelerdir?

  • İrmik helvasının güzel olması için bol yağ kullanılması gerekir. Özellikle tereyağı kullanılarak yapılan irmik helvası daha lezzetli olur.
  • Helvanın irmiği normal ayarda ateşte en geç 10 dakikada kavrulur. Fakat burada önemli olan şey irmiği kavurmak değil irmik helvasını doğru yapmaktır. Bunun için ocağı en kısık ayarına getirip irmiği yavaş yavaş kavurun.
  • İrmik helvası suyla, sütle veya her ikisi karıştırılarak yapılabilir. Sür irmik helvasının rengini daha çok açar ve topak topak kalmasına neden olabilir. Bu nedenle suyla karıştırmak daha doğru olur.
  • İrmik helvasını kavurduktan sonra sıvı malzemeyle tıpkı pilav pişirir gibi pişirmek gerekir. Bu aşamada toz şekeri eklerseniz irmik birbirine yapışır. Bu nedenle toz şekeri helvanın suyu çekildikten sonra ekleyip 1-2 taşım karıştırmak daha doğru olur.
  • İrmik helvasına en çok yaşan şey dolmalık fıstıktır. Fakat dolamık fıstığı irmik kavrulurken atarsanız fıstıklar kızarır ve lezzeti değişir. Bu nedenle fıstığı toz şekerle birlikte ilave etmeye özen gösterin.
  • İrmik helvasının toz şekeri fazla gelirse irmik katılaşır. Hatta çok fazla olduğu durumlarda sert bir kütleye bile dönüşebilir. Bu nedenle ölçüye dikkat edin.
  • İrmik helvasının püf noktalarından bir diğeri de kavrulurken tencerenin kapağının açık olmasıdır. Böylece kavrulma derecesi daha iyi kontrol edilir. Fakat su ve toz şekerin ilave edilmesinden sonra tencerenin kapağını kapatabilirsiniz.
  • İrmik helvası piştikten sonra 1 saat kadar kapağı kapalı dinlendirin. Daha sonra tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp varsa topakları açın. Bu aşama tane tane irmik helvası yapabilmek için çok önemlidir.
20.01.2024 23:07:45
İrmik Helvasının Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmik Helvasının Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İrmik Helvasının Püf Noktaları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Ağda Yapmanın Püf Noktaları, Vücudun güzel bir görünüme kavuşması için tüylerin ortadan kaldırılması şarttır. Pürüzsüz ve kılsız bir cilt yüzeyinin elde edil...
Devamını Oku

Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Yumuşak poğaça yapmanın püf noktaları; pek çok mayalı hamur yapımında önem arz etmektedir. Poğaça mayalı veya kabartma tozu kullanılarak yapılan bir ham...
Devamını Oku

Kabarık Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kabarık Kek Yapmanın Püf Noktaları: Şahane lezzete sahip sünger gibi kabarık bir kek yapmayı kim istemez ki. Kek yapmayı hemen hemen her bayan sever. Ancak k...
Devamını Oku

Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Yoğurt yapmanın püf noktaları; sağlıklı beslenmek için kendi yoğurdunu evde yapmayı tercih edenlerin çok işine yarayabilir. Eskiler tarım ve hayvancılıkla ge...
Devamını Oku

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları, Farklı renklerde saç elde edilmesi veya beyaz saç tellerinin kapanmasının sağlanması için evde kolaylıkla saç boyama yapıla...
Devamını Oku

Spor Yapmanın Püf Noktaları

Spor Yapmanın Püf Noktaları, Spor yapmak sağlıklı olmak ve zinde kalmak için birebir bir aktivitedir. İşten çıktıktan sonra dahi yapılan spor yapmak sizi yor...
Devamını Oku

Tepside Kek Yapmanın Püf Noktaları

Tepside kek yapmanın püf noktaları; özellikle ilk kez keke yapanlar için önemlidir. Tepsi keki hiç eskimeyen çocukluğumuzu hatırlatan bir lezzettir. Ne ...
Devamını Oku

Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Mangal yapmanın püf noktaları, özellikle güneş açıp bahar geldiği zaman hafta sonları mangal kaçınılmaz olur. Yediden yetmişe herkesin mangala karşı farklı b...
Devamını Oku

Menekşe Bakımı Püf Noktaları

Menekşe bakımı püf noktaları, Birbirinden güzel ve farklı renkleri ile hoş bir görüntüye sahip olan menekşe çiçeği ev ortamında yetiştirmeye uygun çiçekler a...
Devamını Oku

Banyo Temizliğinde Püf Noktalar

Banyo temizliğinde püf noktalar; sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Günün büyük bir bölümünü evde geçiren ev hanımları veya kendi işini kendisi yapa...
Devamını Oku

Kurabiye Püf Noktaları

Kurabiye püf noktaları; Çay saatlerinin yanında vazgeçilmez olan kurabiyeler, birçok farklı şekilde yapılarak iştah kabartır. Hem tatlı hem de tuzlu olarak y...
Devamını Oku

Tiramisu Püf Noktaları

Tiramisu Püf Noktaları: Mükemmel lezzeti, tam kıvamında göz dolduran bir tiramisu yapmak sandığınız kadar zor değil. Bazı kurallara uyulduğu takdirde en beğe...
Devamını Oku

Kuru Köftenin Püf Noktaları

Kuru Köftenin Püf Noktaları, kuru köfte yapmak aslında çok zor değildir, burada önemli olan birkaç püf noktaya dikkat ettiğiniz zaman sizde hem çok lezzetli ...
Devamını Oku

Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları

Tül perde yıkamanın püf noktaları, yaşanılan ortamların daha güzel görünmesi için ev aksesuarları içerisinde perde kullanılması önemlidir. Ancak kullanı...
Devamını Oku

Kpss Püf Noktaları

Kpss Püf Noktaları; Kpss; Kamu personeli seçme sınavıdır. İki bölümden meydana gelir. İlk bölümde genel yetenek ve genel kültür sınavı yapılır. İkinci bölümd...
Devamını Oku

Hamile Kalmanın Püf Noktaları

Hamile Kalmanın Püf Noktaları, Hamile kalmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gerektiği birçok unsur vardır. Hamile kalmayı kolaylaştıran birtakım faktörlere ...
Devamını Oku

Kabak Pişirmenin Püf Noktaları

Kabak Pişirmenin Püf Noktaları, Vitamin deposu olan kabak doğru yöntemlerle pişirilirse sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yaz, kış her mevsim elde edileb...
Devamını Oku

Ygs Püf Noktaları

*Ygs Püf Noktaları; Ygs; Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Lisans yerleştirme sınavına (LYS) girmeye hak kazanmak için yüksek öğretime geçiş sınavında baraj p...
Devamını Oku

Kağıt Kalıpta Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kâğıt Kalıpta Kek Yapmanın Püf Noktaları, Beş çayında arkadaşlarınızla birlikte sohbet ederken çaylarınızın yanına bir de kek olsa hiç de kötü olmaz. Ben de ...
Devamını Oku

Profiterol Püf Noktaları

Profiterol püf noktaları; profiterol aslında yapması kolay ancak bazı püf noktalarına dikkat edilerek yapılması gereken harika bir tatlıdır. Profil evde bulu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamile Kalmanın Püf Noktaları
Kabak Pişirmenin Püf Noktaları
Ygs Püf Noktaları
Kağıt Kalıpta Kek Yapmanın Püf Noktaları
Profiterol Püf Noktaları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024