Kabak Pişirmenin Püf Noktaları, Vitamin deposu olan kabak doğru yöntemlerle pişirilirse sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yaz, kış her mevsim elde edilebilen kabak kızartma, kavurma ve buharda pişirme metotları ile tüketilebilir. Çoğu yemek türlerinin yanında ayrı bir lezzet olarak sunulan kabak ana yemeklerin lezzetine lezzet katar. Herkesin beğeneceği enfes bir
kabak pişirmenin püf noktaları dikkate alındığında son derece leziz bir sebze yemeği tüketmeniz mümkündür.
Bunun için usulüne uygun pişirme şekillerinin yanı sıra bazı hususlara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunlar:
- Taze ve aşırı iri olmayan kabak tercihinin yapılması lezzetli bir ürün ortaya çıkarmayı sağlar. Bununla birlikte kabak pişirilirken kesinlikle kabuğu soyulmamalıdır. Çünkü bu besin maddesinin yoğun bir kısmı su içerdiğinden dolayı piştiğinde yumuşak bir kıvam alabilir.
- Kabak ince bir şekilde doğrandığında vitaminini alamazsınız. Bu nedenle belli boyutlarda küp şeklinde aynı eşitlikte doğranması hem görsel olarak hem de lezzet bakımından önemlidir.
- Kabak pişirilirken kısık ateş ayarı yapılmalı ve kabaklar sürekli karıştırılmamalıdır. Aksi halde lapa haline dönüşebilir.
- Kabağa çok yakışan karabiberin az miktarda pişirilme aşaması sonrasında eklenmesi de ayrı bir püf noktasıdır.
- Kabak su içerdiği için pişme sırasında herhangi bir katkı maddesine gerek duymaz. Bu hususta kendi suyunda pişirilmesi yeterlidir.
- Lezzetli bir kabak pişirilmesi hususunda tuzun son aşamada yani piştikten sonra ilave edilmesi kabağın canlılığını kaybetmemesi açısından önem teşkil eder.