Kek Pişirmenin Püf Noktaları; Kek yaparken birçoğumuzun dikkat etmediği hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmemiz halinde ancak ortaya oldukça lezzetli keklerin çıkması söz konusu olabilir. Bunun için de
kek pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmanızı gerekmektedir. Bu makalemizde sizlere kek yapımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedeceğiz.
Üzerinde durmuş olduğumuz hususlara dikkat etmeniz halinde oldukça lezzetli ve uygun derecede kabarmış kekler elde etmeniz mümkündür.
Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
İlk olarak kek yapmak isteyen hanımların gerekli malzemeyi uygun sıcaklık ortamında muhafaza etmesi ve kullanacağı malzemelerin taze olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu husus oldukça önemli olup lezzetli ve sağlıklı bir kek için ilk şarttır diyebiliriz. Ayrıca kek için kullanacağımız malzemeler arasında yer alan kabartma tozu, yumurta, yoğurt ve sütün mutlaka soğuk ortamlarda korunması oldukça önemli bir husustur. Bu durum
kek pişirmenin püf noktaları arasında değinmemiz gereken en temel husustur. Bununla birlikte kek kalıpları hazırlanırken hamurun bekletilmemesi gerekir. Bunun için de öncelikli olarak kalıpları açıp ondan sonra hamuru açmanız daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca kekin iyi kabarması için içerisine konulan malzemelerin iyice çırpıldıktan sonra içerisine ilave edilmesi de
kek pişirmenin püf noktaları arasında yer almaktadır. Örneğin, kekin içerisine koyacağımız şekerin iyice erimemesi halinde kekin lezzetli olmasını önleyecektir.
Bu sebepten ötürü malzemelerin iyice karışması gerekmektedir.
Yapılacak Kek Türüne Göre Püf Noktaları
Kek pişirmenin püf noktaları arasında özellikle de yapılacak kek türüne göre de ayrı ayrı dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan birisi kekin süngerimsi bir yapıya sahip olmasını isteyenlerin mutlaka yapacakları keke yoğurt katmaları gerekmektedir. Bununla birlikte Islak ya da yumuşak bir kek yapmayı isteyen kimselerin ise yoğurt yerine süt ilave etmeleri oldukça önemli bir husustur. Bu hususa dikkat etmeleri halinde kek yapmanın püf noktaları arasında önemli bir adım atmış olacaklardır. Ayrıca kekinizin içerisinde çikolata tadı vermesini istediğiniz bir lezzet istiyorsanız yine dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bunun için öncelikli olarak kakao kullanmanız gerekmektedir. Bununla birlikte kullanacağınız kakaonun yanında mutlaka süt olması gerekmektedir. Zira süt ile kakao bir araya geldiği zaman çikolata tadına yakın bir tada ulaşmanız mümkündür. Bu husus da kek pişirmenin püf noktaları arasında yer almaktadır.
Kek Pişirirken Uygun Kabarma İçin Yapılacaklar
Son olarak kek yapımı sırasında kabartması tozu ilave edildikten sonra tahta kaşıkla karıştırılması hususuna değineceğiz. Zira birçok ev hanımı malzemeleri hazırlarken karıştırma işlemini gerçekleştirirken mikser kullanmaktadır. Bu oldukça yanlış bir uygulamak olup kekinizden istediğiniz verimi alamamanıza sebep olur. Kek pişirmenin püf noktaları arasında da bu husus bulunmaktadır. Ayrıca kekin iyice kabarmasını istiyorsanız eğer içerisine 2 ile 3 damla kadar limon suyu sıkabilirsiniz. Böylelikle kekin istenilen düzeyde kabardığını göreceksiniz.