Mutfakta Püf Noktalar
Mutfakta Püf Noktalar, Kadınların çoğu zamanı mutfakta geçer. Ailesine ve misafirlerine daha lezzetli, tadı ve görüntüsü hoş olan ürünler ortaya koymak için çaba sarfederler. Çocuklarına daha sağlıklı olan besinleri hazırlamak, gıda takviyeleri yapmak isterler. Mutfakta daha leziz ürünler ortaya koymak için, daha tasarruflu olup kalan yemekleri değerlendirmek, bayatlayan ürünleri değerlendirmek için birçok dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Bunlar bilinirse mutfakta bir şeyler hazırlamak daha eğlenceli ve zevkli hale gelir.
Mutfakta Püf Noktalar Nelerdir?- Sabahları kahvaltı da domates üzerine hafif zeytinyağı ve kekik domatesin lezzetini artırır.
- Kahvaltıda beyaz peynir üzerine çörek otu serpin hem görsel olarak daha hoş olur hem de çörek otunun faydalarından yararlanmış olursunuz.
- Sabahları taze roka, maydanoz, tere gibi yeşillikleri kahvaltıda eksik etmeyin. Bu yeşilliklerin üzerine limon sıkabilir, tuz serpebilirsiniz, daha lezzetli ve sağlıklı olur. Yapılan araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol tüketen bireylerin kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riski daha azdır.
- Kahvaltı için hazırlana kızartma hamurunun daha lezzetli olması için hamura eklenen kabartma tozuna azıcık da toz şeker ilave edin.
- Akşam yemeklerini hazırlarken kaynayana kadar orta ateş kaynadıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı pişerse daha lezzetli olur.
- Diyelim ki tereyağı dondu bunu yumuşatmak istiyoruz, o zaman ya kısık ateşte hemen eritebilirsiniz veya sıcak bir kap içerisine koyup yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
- Fırında kek yapacağınız zaman, kek harcını kalıba dökmeden önce kalıbın ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekin piştikten sonra daha rahat ve kolay çıkmasını sağlarsınız.
- Meyveli kek yaparken en büyük sorun meyvelerin dibe çökmesidir. Bunu önlemek için meyveler önce una veya nişastaya bulanır, bekletilir. Ardından kek harcına ilave edilir.
- Fırında sıcacık yapılan keki sade değil de üzerine eritilmiş çikolata ilave etmek istiyorsunuz, bu eritilmiş çikolata üzerine biraz tereyağı ekleyin. Bu durum hem çikolatayı yumuşatır hem de daha lezzetli olur.
- Bayatlamış ekmekleri değerlendirmek için üzerine su serpin ardından folyo kâğıda sarın hemen hemen 5-10 dakika kadar fırınlayın. Böylece bayat ekmek taze olur.
- Fırında patates yapmadan önce patatesleri yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın ve çatal ile biraz delin. Böylece patates fırında daha kolay pişer.
- Patlıcanların daha lezzetli olması için pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre tuzda bekletin. Ardından soğuk sütten geçirin, kurulayın.
- Tart hamuru açmak için hamur sert olmasın ve hamur kıvamı korunsun diye hamuru merdane ile açmadan önce naylon poşete koyup öylece açın.
- Tezgahta hamur yapıldığı zaman tezgâhı temizlemek işkence haline gelebilir. Bunu kolaylaştırmak için tezgâha tuz serpin ve nemli bez silin.
- Ana öğünler arasında acıkırsanıza kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerini ayarlar. Fakat fazla tüketmeyin, fazlasının kalorisi de yüksek olur. Bir adet kuru erik 8 cal değerindedir. Bunun yanı sıra kuru dut, kuru armut, kuru üzüm, badem, ceviz gibi atıştırmalıklar tüketebilirsiniz, fakat azar azar yenmelidir.
- Patates püresinin daha hoş bir kokusu olması için içerisine çok çok az miktarada Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
- Etin daha yumuşak olması için haşlama et suyunun içine biraz limon suyu ya da sirke ekleyebilirsiniz.
21.01.2024 18:31:45
Mutfakta Püf Noktalar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|