Yemek Yapmanın Püf Noktaları

Yemek Yapmanın Püf Noktaları: Yemek, ayakta kalmamızı sağlayan, hayatın tadı tuzu ve yaşama renk katan bir beslenme aracıdır. Yemek yapmak bir sanattır. Güzel ve lezzetli yemek yapmak kabiliyet ister. Kısacası yaşam yemek üzerine kurulmuştur. Önceden çiğ, pişmiş ne bulursa onu yiyen insanoğlu, şimdi artık modern mutfaklarda, modern aletlerle harika yemekler pişiriyor.
Yemek yapma kursları, okulları açılıyor ve iddialı aşçılar şefler yetişiyor. Kadınlarımız da kendi mutfaklarında son derece başarılır yemekler ortaya çıkarıyorlar. Şimdi pratik ve lezzetli nasıl yemek yaparız onun püf noktalarını sıralayalım;

Yemek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemek yapmaya başlamadan önce eller sıcak suyla ve sabunla iyice yıkanır. Yapılacak yemek balık, tavuk veya kırmızı etse onlara dokunduktan sonra, başka malzemelere dokunmadan tekrar eller iyice yıkanmalıdır.
  • Yapmayı düşündüğümüz yemeğin tüm malzemelerini, yıkayıp hazırlamak gerekir. Bu şekilde yemek yapma sürecinde zaman kaybına uğramayız.
  • Seçilen yemek pratik ve kolay yapılır olmalıdır. Ne kadar karmaşık olursa o kadar lezzeti tutturmak zor olur ve gereksiz zaman harcamış oluruz.
  • Et yemeği yaparken doğrama tahtamız ayrı, sebze doğrama tahtamız ayrı olmalıdır. Çünkü her gıda ayrı mikroorganizma taşımaktadır ve birbirine bulaşması sağlık açısından oldukça sakıncalıdır.
  • Sebze yemekleri yaparken, çok az su ilave ederek pişirilmelidir. Çünkü çoğu sebzeler çabuk pişer ve su fazla olursa yemeğin tüm lezzeti suda kalır.
  • Yemek yaparken, genellikle sıcak su ilave ederek pişirmeye alışmak gerekir. Sıcak su yemeğin erken kaynamaya geçmesini sağlar ve daha lezzetli olur.
  • Yemeğin baharatlarını önceden koyabilirsiniz, fakat tuzunu kesinlikle pişmeye yakın koymak gerekir.
  • Yemeğin tüm malzemelerini tencereye koyduktan sonra, az sulu şekilde kaynamaya başlar başlamaz, ateşi kısıp kapak kapalı halde pişirmek gerekir. Tencerenin kapağını sık sık açıp karıştırmak kesinlikle yanlış bir harekettir.
  • Tencereye yağı koyup soğanı ilave ettikten sonra, fazla kavurmak sağlık açısından iyi değildir. Diğer malzemeleri ekleyip pişirmeye geçmek gerekir.
  • Zeytinyağlı yemekler yaparken, yağı ateşte fazla bekletmek, yağın tüm besin değerini yok eder. O yüzden mümkün olduğu kadar yağı pişecek olan yemeğin üzerine ilave edip, ondan sonra pişirmek gerekir.
  • Zeytinyağlı yemeklere, bir miktar şeker ilave etmek lezzet verecektir.
  • Pirinç pilav yaparken, bir miktar şeker ve limon eklemek; şeker pilavın parlak olmasını, limon ise daha taneli olmasını sağlar.
  • Makarnaları pişirirken suyuna bir miktar süt katmak, daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Yemeklerde tereyağı, zeytinyağı kullanmak hem sağlıklıdır hem de yemeklerin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Yemek yapmanın püf noktalarını öğrenmek, yarı yarıya yemeği pratik olarak yapmak demektir. Pişirilen yemek kesinlikle ağzı açık bırakılarak soğutulmamalıdır. Ağzı Kapalı vaziyette dinlenerek soğutulmalıdır.
  • Pişirilen yemekler kısa sürede bitecek miktarda yapılmalı ve taze taze yenmelidir. Defalarca ısıtılan yemeklerin besin değeri düşer ve bozulabilir.
20.01.2024 06:24:30
Yemek Yapmanın Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yemek Yapmanın Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yemek Yapmanın Püf Noktaları"
Annemin yapmış olduğu bütün yemekler lezzetli oluyor. Kendisi sürekli olarak yemek yapmanın püf noktalarından bahsediyor. Annem gibi güzel yemekler yapabilmek için nelere dikkat etmem gerekiyor? Baharatların ayarını nasıl göz kararı belirleyebilirim? Hanımlar yorumlarına ihtiyacım var.
Mercan Durmaz . 07.09.2018 15:56:25

Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Ağda Yapmanın Püf Noktaları, Vücudun güzel bir görünüme kavuşması için tüylerin ortadan kaldırılması şarttır. Pürüzsüz ve kılsız bir cilt yüzeyinin elde edil...
Devamını Oku

Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Yumuşak poğaça yapmanın püf noktaları; pek çok mayalı hamur yapımında önem arz etmektedir. Poğaça mayalı veya kabartma tozu kullanılarak yapılan bir ham...
Devamını Oku

Kabarık Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kabarık Kek Yapmanın Püf Noktaları: Şahane lezzete sahip sünger gibi kabarık bir kek yapmayı kim istemez ki. Kek yapmayı hemen hemen her bayan sever. Ancak k...
Devamını Oku

Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Yoğurt yapmanın püf noktaları; sağlıklı beslenmek için kendi yoğurdunu evde yapmayı tercih edenlerin çok işine yarayabilir. Eskiler tarım ve hayvancılıkla ge...
Devamını Oku

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları, Farklı renklerde saç elde edilmesi veya beyaz saç tellerinin kapanmasının sağlanması için evde kolaylıkla saç boyama yapıla...
Devamını Oku

Spor Yapmanın Püf Noktaları

Spor Yapmanın Püf Noktaları, Spor yapmak sağlıklı olmak ve zinde kalmak için birebir bir aktivitedir. İşten çıktıktan sonra dahi yapılan spor yapmak sizi yor...
Devamını Oku

Tepside Kek Yapmanın Püf Noktaları

Tepside kek yapmanın püf noktaları; özellikle ilk kez keke yapanlar için önemlidir. Tepsi keki hiç eskimeyen çocukluğumuzu hatırlatan bir lezzettir. Ne ...
Devamını Oku

Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Mangal yapmanın püf noktaları, özellikle güneş açıp bahar geldiği zaman hafta sonları mangal kaçınılmaz olur. Yediden yetmişe herkesin mangala karşı farklı b...
Devamını Oku

Menekşe Bakımı Püf Noktaları

Menekşe bakımı püf noktaları, Birbirinden güzel ve farklı renkleri ile hoş bir görüntüye sahip olan menekşe çiçeği ev ortamında yetiştirmeye uygun çiçekler a...
Devamını Oku

Banyo Temizliğinde Püf Noktalar

Banyo temizliğinde püf noktalar; sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Günün büyük bir bölümünü evde geçiren ev hanımları veya kendi işini kendisi yapa...
Devamını Oku

Kurabiye Püf Noktaları

Kurabiye püf noktaları; Çay saatlerinin yanında vazgeçilmez olan kurabiyeler, birçok farklı şekilde yapılarak iştah kabartır. Hem tatlı hem de tuzlu olarak y...
Devamını Oku

Tiramisu Püf Noktaları

Tiramisu Püf Noktaları: Mükemmel lezzeti, tam kıvamında göz dolduran bir tiramisu yapmak sandığınız kadar zor değil. Bazı kurallara uyulduğu takdirde en beğe...
Devamını Oku

Kuru Köftenin Püf Noktaları

Kuru Köftenin Püf Noktaları, kuru köfte yapmak aslında çok zor değildir, burada önemli olan birkaç püf noktaya dikkat ettiğiniz zaman sizde hem çok lezzetli ...
Devamını Oku

Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları

Tül perde yıkamanın püf noktaları, yaşanılan ortamların daha güzel görünmesi için ev aksesuarları içerisinde perde kullanılması önemlidir. Ancak kullanı...
Devamını Oku

Kpss Püf Noktaları

Kpss Püf Noktaları; Kpss; Kamu personeli seçme sınavıdır. İki bölümden meydana gelir. İlk bölümde genel yetenek ve genel kültür sınavı yapılır. İkinci bölümd...
Devamını Oku

Hamile Kalmanın Püf Noktaları

Hamile Kalmanın Püf Noktaları, Hamile kalmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gerektiği birçok unsur vardır. Hamile kalmayı kolaylaştıran birtakım faktörlere ...
Devamını Oku

Kabak Pişirmenin Püf Noktaları

Kabak Pişirmenin Püf Noktaları, Vitamin deposu olan kabak doğru yöntemlerle pişirilirse sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yaz, kış her mevsim elde edileb...
Devamını Oku

Ygs Püf Noktaları

*Ygs Püf Noktaları; Ygs; Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Lisans yerleştirme sınavına (LYS) girmeye hak kazanmak için yüksek öğretime geçiş sınavında baraj p...
Devamını Oku

Kağıt Kalıpta Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kâğıt Kalıpta Kek Yapmanın Püf Noktaları, Beş çayında arkadaşlarınızla birlikte sohbet ederken çaylarınızın yanına bir de kek olsa hiç de kötü olmaz. Ben de ...
Devamını Oku

Profiterol Püf Noktaları

Profiterol püf noktaları; profiterol aslında yapması kolay ancak bazı püf noktalarına dikkat edilerek yapılması gereken harika bir tatlıdır. Profil evde bulu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamile Kalmanın Püf Noktaları
Kabak Pişirmenin Püf Noktaları
Ygs Püf Noktaları
Kağıt Kalıpta Kek Yapmanın Püf Noktaları
Profiterol Püf Noktaları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024