Erişteli pilav yapmaya karar verdiğimde, özellikle pirinçleri yıkamanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Pirinçleri iyi bir şekilde yıkamanın, pilavın tane tane olmasını sağladığını duydum. Peki, pirinçlerin nişastasını tamamen arındırmak için ne kadar süre yıkamak yeterli olur? Ayrıca, kavrulmuş eriştelerin lezzetini artırmak için ne kadar süre kavrulması gerektiği konusunda da bir fikrin var mı? Bu noktalar gerçekten önemli gibi görünüyor. Pilavın pişirme süresi ve dinlendirilmesi hakkında da deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Erişteli pilav yapmaya karar verdiğimde, özellikle pirinçleri yıkamanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Pirinçleri iyi bir şekilde yıkamanın, pilavın tane tane olmasını sağladığını duydum. Peki, pirinçlerin nişastasını tamamen arındırmak için ne kadar süre yıkamak yeterli olur? Ayrıca, kavrulmuş eriştelerin lezzetini artırmak için ne kadar süre kavrulması gerektiği konusunda da bir fikrin var mı? Bu noktalar gerçekten önemli gibi görünüyor. Pilavın pişirme süresi ve dinlendirilmesi hakkında da deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz