Su böreği yapmayı denediğimde, hamurun kalitesi ve dinlendirilmesi gerçekten çok önemli. Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirdim, bu sayede açarken daha kolay oldu. Ama acaba dinlendirme süresi yeterli mi? Ayrıca, un seçiminde dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Merdane ile açarken fazla baskı yapmamayı da öğrendim ama bu işlemde ortam sıcaklığının etkisini ne kadar göz önünde bulundurmalıyım? İç harcını hazırlarken peynirin tazeliği de çok önemli, peki, hangi peynir türü su böreğine en çok yakışır? Son olarak, pişirme sürecinde dikkat ettiğim yağ miktarı ve sıcaklık da çok kritik, doğru ayarlamaları yapmazsam sonuç nasıl olur? Bu konuda daha fazla ipucu almak isterim.
Su böreği yapmayı denediğimde, hamurun kalitesi ve dinlendirilmesi gerçekten çok önemli. Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirdim, bu sayede açarken daha kolay oldu. Ama acaba dinlendirme süresi yeterli mi? Ayrıca, un seçiminde dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Merdane ile açarken fazla baskı yapmamayı da öğrendim ama bu işlemde ortam sıcaklığının etkisini ne kadar göz önünde bulundurmalıyım? İç harcını hazırlarken peynirin tazeliği de çok önemli, peki, hangi peynir türü su böreğine en çok yakışır? Son olarak, pişirme sürecinde dikkat ettiğim yağ miktarı ve sıcaklık da çok kritik, doğru ayarlamaları yapmazsam sonuç nasıl olur? Bu konuda daha fazla ipucu almak isterim.
Cevap yaz