Patlıcanlı hünkar beğendi yaparken en çok dikkat ettiğim nokta patlıcanların kalitesi oluyor. Taze ve parlak patlıcanlar bulmak gerçekten önemli. Közleme aşaması da çok kritik; yanmadan içinin yumuşaması gerekiyor. Ayrıca, beşamel sosu hazırlarken unun kokusu çıkana kadar kavrulması gerektiğini de unutmamak lazım. Sunumda ise üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklemek, yemeğin görselliğini artırıyor. Sizce bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde sonuç nasıl oluyor?
Patlıcanlı hünkar beğendi yaparken en çok dikkat ettiğim nokta patlıcanların kalitesi oluyor. Taze ve parlak patlıcanlar bulmak gerçekten önemli. Közleme aşaması da çok kritik; yanmadan içinin yumuşaması gerekiyor. Ayrıca, beşamel sosu hazırlarken unun kokusu çıkana kadar kavrulması gerektiğini de unutmamak lazım. Sunumda ise üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklemek, yemeğin görselliğini artırıyor. Sizce bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde sonuç nasıl oluyor?
Cevap yaz