Vişneli tart yaparken en çok zorlandığım nokta, hamurun gevrekliğini sağlamak oldu. Soğuk malzemeler kullanmak ve hamuru fazla yoğurmamak gerektiğini biliyordum ama yine de bazen hamurum sertleşiyordu. Dinlendirme süresi de gerçekten önemliymiş, bu süreci atlamak pişirme aşamasında sorun yaratabiliyor. Vişnelerin seçimi konusunda ise taze olanlarını bulmak her zaman mümkün olmuyor, dondurulmuş vişnelerle de güzel bir tart yapabileceğimizi öğrendim. Kremanın kıvamı da tartın lezzetini etkiliyor, bu yüzden malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerektiğini duydum. Sunum kısmında ise basit ama şık detayların önemli olduğunu fark ettim. Önerdiğiniz püf noktalarını uygulamak, tartımın hem görselliğini hem de tadını artıracak gibi görünüyor. Sizce en çok hangi detaylar lezzeti etkiliyor?
Vişneli tart yaparken en çok zorlandığım nokta, hamurun gevrekliğini sağlamak oldu. Soğuk malzemeler kullanmak ve hamuru fazla yoğurmamak gerektiğini biliyordum ama yine de bazen hamurum sertleşiyordu. Dinlendirme süresi de gerçekten önemliymiş, bu süreci atlamak pişirme aşamasında sorun yaratabiliyor. Vişnelerin seçimi konusunda ise taze olanlarını bulmak her zaman mümkün olmuyor, dondurulmuş vişnelerle de güzel bir tart yapabileceğimizi öğrendim. Kremanın kıvamı da tartın lezzetini etkiliyor, bu yüzden malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerektiğini duydum. Sunum kısmında ise basit ama şık detayların önemli olduğunu fark ettim. Önerdiğiniz püf noktalarını uygulamak, tartımın hem görselliğini hem de tadını artıracak gibi görünüyor. Sizce en çok hangi detaylar lezzeti etkiliyor?
Cevap yaz