Sütlü mısır yaparken tazeliği kontrol etmek ne kadar önemli bir adım! Taze mısırın lezzeti gerçekten de tüm tarifin belirleyicisi. Peki, mısırın dış kabuğunun yeşil ve parlak olmasına dikkat etmek dışında, başka hangi ipuçlarıyla tazeliği anlayabiliriz? Ayrıca, pişirme süresi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri de belirtmişsiniz; bu aşamada mısırı kaynayan suya eklemeden önce suyun sıcaklığını nasıl kontrol ediyorsunuz? Yani mısırın ne kadar süre pişmesi gerektiği ile ilgili kendi deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?
Sütlü mısır yaparken tazeliği kontrol etmek ne kadar önemli bir adım! Taze mısırın lezzeti gerçekten de tüm tarifin belirleyicisi. Peki, mısırın dış kabuğunun yeşil ve parlak olmasına dikkat etmek dışında, başka hangi ipuçlarıyla tazeliği anlayabiliriz? Ayrıca, pişirme süresi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri de belirtmişsiniz; bu aşamada mısırı kaynayan suya eklemeden önce suyun sıcaklığını nasıl kontrol ediyorsunuz? Yani mısırın ne kadar süre pişmesi gerektiği ile ilgili kendi deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?
Cevap yaz