Köz patlıcan mezesini hazırlarken dikkat etmemiz gereken püf noktaları hakkında biraz konuşalım mı? Özellikle patlıcan seçimi konusunda ne kadar titiz olunması gerektiğini deneyimlemiş biri olarak, taze ve parlak kabuklu patlıcanların ne kadar fark yarattığını söylemeliyim. Közleme yöntemleri arasında ateş üzerinde közlemenin tadını bir başka hiçbir şeyin veremediğini düşünüyorum. Peki, sizce közleme süresi, patlıcanların lezzetini artırmak için ne kadar önemli? Ayrıca soğutma ve kabuk soyma aşamasında da sabırlı olmak gerekiyor, değil mi? Doğru baharat ve malzemeleri ekleyerek elde edilen lezzet ise, gerçekten muazzam. Sunum önerileri de bir o kadar önemli, özellikle taze yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir görünüm, misafirlerin gözünde daha çekici duruyor. Köz patlıcanı hazırlarken sizin en çok hangi aşamada zorlandığınızı merak ediyorum!
Köz patlıcan mezesini hazırlarken dikkat etmemiz gereken püf noktaları hakkında biraz konuşalım mı? Özellikle patlıcan seçimi konusunda ne kadar titiz olunması gerektiğini deneyimlemiş biri olarak, taze ve parlak kabuklu patlıcanların ne kadar fark yarattığını söylemeliyim. Közleme yöntemleri arasında ateş üzerinde közlemenin tadını bir başka hiçbir şeyin veremediğini düşünüyorum. Peki, sizce közleme süresi, patlıcanların lezzetini artırmak için ne kadar önemli? Ayrıca soğutma ve kabuk soyma aşamasında da sabırlı olmak gerekiyor, değil mi? Doğru baharat ve malzemeleri ekleyerek elde edilen lezzet ise, gerçekten muazzam. Sunum önerileri de bir o kadar önemli, özellikle taze yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir görünüm, misafirlerin gözünde daha çekici duruyor. Köz patlıcanı hazırlarken sizin en çok hangi aşamada zorlandığınızı merak ediyorum!
Cevap yaz